Selectie turnen

1e Districtswedstrijd supplement E team

Zondag 14 januari werd de eerste Districtswedstrijd voor supplement E gehouden. Maar liefst 11 turnsters deden namens TurnAround mee waardoor er twee teams werden samengesteld. 

Team 1 mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde in de topsporthal in Rotterdam. Dit team bestaande uit senior Esmeralda, junioren Genesis, Danique en Qiara en jeugd Lynn en Joelle startte op vloer. Dit team liet hele nette oefeningen zien. Helaas werd de gymnastische serie van Danique niet geteld en viel haar cijfer wat tegen. Op wat enkele kleine foutjes na kon iedereen tevreden zijn met deze start. Daarna volgde sprong. De landing is heel wat anders dan dat zij gewend zijn in de zaal. Veel harder omdat wij alleen een kuillanding hebben maar na wat inspringen volgde bij iedereen goede wedstrijdsprongen. Daarna volgde de brug. Mooie oefeningen zonder stoppen lieten deze meiden zien. Wat hebben zij dit goed gedaan want dit is niet het sterkste onderdeel van deze groep. En als afsluiter de balk. Lynn turnde een oefening zonder vallen en sloot haar wedstrijd dan ook erg goed af. Esmeralda, Danique, Joelle en Qiara kwamen 1x van de balk af en Genesis helaas twee keer. Ondanks de vallen konden ze terugkijken op een eerste goede wedstrijd. Uiteindelijk mocht dit team de bronzen medaille in ontvangst nemen met een puntentotaal van 131.250 zaten zij maar 0,85 van de gouden medaille af. Daarnaast kon Lynn met een extra medaille naar huis keren want zij werd van alle deelneemsters 2e van deze ronde!

Team 2 mocht in de tweede ronde deelnemen. Dit team bestaande uit senior Tyske, junioren Amy, Emma, Romy en jeugd Xiamarah startte bij brug. Wat deden zij dit goed. Voor de meesten van dit team een lastig onderdeel maar alleen Xiamarah liet wat punten liggen door haar val maar verder kon en was iedereen dik tevreden. Op naar de balk….ook hier liet dit team van zich horen. De eerste vier oefeningen waren ondanks de zenuwen zonder vallen. Xiamarah noteerde maar liefst het tweede cijfer van deze ronde. Helaas kwam Emma wel 1x van de balk af maar maakte haar oefening netjes af. Met een goed gevoel ging dit team naar de vloer. Ondanks wat kleine foutjes noteerde dit team de hoogste totale score van deze ronde. Xiamarah noteerde hier het eerste cijfer een 11.450. Romy net zoals op de balk het 4e cijfer. Iedereen kon tevreden naar het laatste onderdeel de sprong. Tyske sprong twee goede sprongen met de trampoline. Amy en Romy hadden wat moeite met het inspringen maar daar was tijdens de wedstrijdsprong geen sprake van! Emma sprong een mooie ½ in 1/1 uit. Xiamarah sprong ook deze sprong en sprong boven iedereen uit en werd daar ook 1e. Dit team kon heel tevreden zijn en helemaal na de uitslag….een zilveren medaille met 132.550 punten! En naast deze medaille mocht Xiamarah ook een individuele gouden medaille in ontvangst nemen!

Gefeliciteerd allemaal met jullie goede resultaten!