Rhönradturnen

2e plaatsingswedstrijd voor het NK/WK Rhönrad

Op 9 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK/WK Rhönrad plaats. Voor alle drie de deelneemsters van TurnAround wederom weer een spannende dag. Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Hengelo in een zaal waar nog nooit eerder een wedstrijd gehouden is. Dat maakt het extra spannend omdat je van tevoren niet weet wat voor effect de vloer gaat hebben op het rad. Daarvoor heb je 1 uur inturntijd, 20 minuten per onderdeel, om uit te zoeken of je iets aan je techniek moet aanpassen. 

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Astrid Striezenau en Laura Preining. Ze begonnen op sprong en zetten daar allebei mooie sprongen neer, en hebben hiermee hogere scores dan bij de vorige wedstrijd gehaald. Bij het volgende onderdeel rechtuit hebben de meiden laten zien dat ze hard hebben doorgetraind en weer mooie oefeningen neergezet. Als laatste nog spiralen. Bij het inturnen hebben ze samen met trainster Sanne goed gekeken wat voor ieder de beste tactiek zou zijn, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Beide turnsters hebben hun oefening af kunnen maken met maar 1 val, en zo een goede score neer kunnen zetten. 

Dankzij de mooie prestaties van beide wedstrijden hebben ze zich allebei weten te plaatsen voor het NK op 6 april in Naaldwijk!

In de tweede ronde mochten Annemieke Zandbergen en trainster Sanne Romijn weer op het hoogste niveau laten zien wat zij konden. Annemieke heeft een stabiele wedstrijd neergezet. Zij moest hier en daar een paar kleine foutjes incasseren maar trok zich desondanks goed door de wedstrijd heen. Normaal wordt zij begeleid door trainster Martine van KDO Krimpen omdat Sanne natuurlijk met haar eigen wedstrijd bezig is. Vanwege een situatie met een turnster bij KDO was Martine alleen wat minder beschikbaar waardoor Annemieke uiteindelijk bij elk onderdeel door een iemand anders begeleid werd. Bij haar meest risicovolle onderdeel rechtuit stond Martine er gewoon bij. Tijdens spiralen werd de trainster van vereniging Salto, waar ze een aantal jaar geleden ook heeft getraind, gevraagd te helpen. Bij sprong heeft Astrid erbij gestaan. De laatste twee onderdelen kan Annemieke prima zelf oplossen en staat er vooral iemand bij vanuit veiligheidsoverwegingen. We zijn erg dankbaar dat iedereen elkaar zo helpt in het rhönrad wereldje!

Sanne, uitkomend voor KDO, heeft een hele goede wedstrijd neergezet en hiermee de 2e plaats weten te veroveren. 

Annemieke eindigde deze wedstrijd op de 10e plaats. 

Beide dames hebben de punteneis geturnd voor zowel het NK als WK. Voor het WK worden alleen de beste 5 per categorie uitgenodigd en Sanne heeft zich hiervoor als tweede geplaatst!

Het WK rhönradturnen wordt dit jaar georganiseerd door Nederland in het Topsportcentrum Almere van 29 juli tot en met 3 augustus. Voor tickets en sponsoring ga je naar wc2024.wheelgymnastics.nl