Ahoy dg-the-finals
Selectie turnen

3 Medailles en de titel Nederlandskampioen in Ahoy!

Op zondag 23 juni werd in Ahoy de Nederlandskampioenschappen sup D gehouden.

Lisa had zich geplaatst voor de meerkampfinale en ook maar liefst voor 2 toestelfinales. Elise mocht deelnemen aan de vloerfinale.

Die donderdag voor de wedstrijd mochten deze meiden naar Ahoy afreizen voor de podiumtraining. Het is namelijk wel heel even wennen om met zoveel verlichting en geluid te turnen. Overal hoor je de aanlopen en landingen omdat de toestellen op een podium wordt geplaatst. 

Lisa mocht zondagochtend starten met haar meerkampfinale. Zij begon met vloer. Een hele goede oefening maar waarbij ze jammer genoeg net tekort kwam bij haar laatste serie en daardoor viel. Ondanks haar val kreeg zij een mooi cijfer, 11,000 punten. Daarna naar sprong. In de meerkampfinale spring je maar 1 sprong. Daarom de keuze voor Tsukahara gehoekt. Hiervoor kreeg zij 11,833 punten. Daarna volgde brug. Haar minste toestel maar ook hier liet zij zich zien. De beste brugoefening van het jaar volgde. Op de bovenste ligger maakte zij een goede losom gevolgd door reus en met een mooie streksalto af. Voor de brug kreeg Lisa 10,567 punten. En als afsluiter de balk. Een redelijk stabiele oefening volgde en een oefening met voor het eerst de afsprong arabier- hele schroef af. Zij kreeg een 11,850 en sloot zo erg goed af. Lisa werd 9e en dat is een hele goede prestatie. 

Die middag waren de toestelfinales. Erg indrukwekkend want hier doet ook de top van Nederland aan mee. Zowel de dames al heren. In een vol Ahoy werd er geturnd. Elise deed mee in de vloerfinale. Zij startte hier als 2e op de vloer. Een mooie oefening liet zij zien en zette een goed cijfer, een 11,867 neer. Met spanning werd er naar de andere oefeningen gekeken. Na de laatste oefening werd duidelijk dat niemand over dit cijfer heen was gegaan en werd Elise in sup D Nederlandskampioen vloer!

Daarna was Lisa aan de beurt. Zij startte bij sprong. Hier moest ditmaal 2 verschillende sprongen gesprongen worden. Haar eerste sprong was Tsukahara gehoekt, 11,600 punten. En haar 2e sprong een gehurkte waarvoor zij een 11,733 punten kreeg. Nadat de laatste turnster had gesprongen en zij helaas viel werd duidelijk dat Lisa een mooie bronzen medaille in ontvangst mocht nemen!

Het laatste toestel was voor Lisa de balk. Een mooie en strakkere oefening dan in de meerkamp volgde. Helaas werd niet alles geteld en kreeg zij een 11,525 voor haar balkoefening. Ook hier gingen wat cijfers overheen maar uiteindelijk werd zij ook hier 3e en weer een mooie medaille waar zij dit seizoen mee afsloot. Gefeliciteerd meiden! Wat een mooie en knappe prestatie. Op naar volgend seizoen  waarbij wij jullie zien turnen bij de senioren!

Ahoy dg-the-finals