Selectie turnen

3e en laatste plaatsingswedstrijd in Zierikzee

3 februari werd in Zierikzee de laatste plaatsingswedstrijd voor de ½ finale NK gehouden. In de eerste ronde turnden de senioren C. Marieke en Jayda turnden in baan 1 en Laura en Britt in baan 2. Marieke en Jayda startten op vloer. Beiden hadden een goede oefening en kregen een score hoog in de 11 punten. Daarna volgde sprong. Beide sprongen niet goed. Jayda kwam ten val met haar Tsukahara gehurkt en Marieke draaide niet goed uit met haar half in-heel uit en kwam ver buiten de lijn. Daarna volgde brug. Brug is niet hun sterkste onderdeel maar beide turnden een goede oefening. Als laatste mochten zij afsluiten op balk. Marieke turnde een redelijke oefening. Zonder vallen al scheelde dit weinig met haar afsprong. Jayda kwam helaas 2 keer ten val, bij haar loopsalto voorover en haar salto achterover op balk. Wel turnde zij haar nieuwe afsprong een arabier 1/1 schroefsalto af. 

Laura en Britt startten op brug. Beiden hadden op zich een goede oefening al is brug bij deze twee meiden ook niet het sterkste toestel. Daarna volgde balk. Britt turnde een goede balkoefening. Laura kwam ten val met haar radslag-salto op balk. Maar net zoals haar afsprong een arabier 1/1 schroefsalto af was dit de eerste keer dat zij dit op een wedstrijd deed. Na balk kwam vloer. Britt was helaas haar oefening een beetje kwijt en haar eerste serie was ook niet al te best. Laura turnde een goede vloeroefening. Zij mochten afsluiten bij sprong. Laura sprong een hele goede Tsukahara gehoekt en Britt een goede half in- heel uit.

Laura eindigde met een mooie gouden medaille en staat heel goed in de ranking. Na de podiumplekken werd bekend gemaakt wie zich hadden geplaatst voor de ½ finale en alle 4 de namen werden opgenoemd! 

In de 2e ronde zou junior C Loes turnen. Helaas lag zij al sinds woensdag met hoge koorts op bed en kon niet deelnemen aan deze wedstrijd. Omdat zij de tweede plaatsingswedstrijd een podiumplek had was zij al verzekerd van een plekje in de ½ finale.

In de 5e ronde was het de beurt aan senior B Isa. Zij mocht beginnen op balk. En wat een goede start als je met een goed gevoel van de balk komt. Want Isa turnde een goede balkoefening. Daarna vloer. Ook hier liet zij zich zien en kon met een glimlach de vloer verlaten. Daarna volgde sprong. Haar Tsukahara gehoekt was weer goed en hiervoor kreeg zij dan ook het tweede cijfer een 12.150 punten. En als afsluiter de brug. Een goede brugoefening voor Isa met een mooie afsprong een dubbel salto af volgde. Isa kon terugkijken op een goede wedstrijd en kan met vol goede moed op naar de ½ finale want ook zij heeft zich geplaatst.

Hoe fijn is dit om met alle turnsters door te kunnen gaan in supplement B en C naar de ½ finale! Gefeliciteerd allemaal