Selectie turnen

6 medailles in de Districtsfinale Meerkamp en Toestelfinale MB6 en Jeugd E

Zaterdag 25 mei waren de districtsfinales meerkamp. Er werd afgereisd naar Den Haag. Amy had zich bij de junioren E geplaatst voor deze finale. Zij startte bij de balk. Amy bleef op de balk staan. Na een wiebeltje turnde zij een mooie arabier. Ook haar afsprong een boogje achterover gevolgd door salto ging goed. Wat fijn om deze wedstrijd goed te starten. Daarna volgde vloer. Ook hier turnde zij een goede en nette oefening. Haar series waren goed en Amy dacht er goed aan om haar knieën door te strekken. Tevreden kon zij door naar de sprong. Hier sprong zij een half in-heel uit. Amy vocht om te blijven staan, had hiervoor de gehele mat nodig en kwam tot stilstand op de vloer. 1 ding was zeker….ze vocht om te blijven staan en kon zeggen dat zij niet gevallen was. Als laatste onderdeel de brug. Een goede brugoefening volgde. Hier haalde zij zelfs het hoogste cijfer van de gehele groep junioren. Wat een mooi resultaat. Amy ging als 23e deze finale in maar kwam er als 7e uit. Wat een goede prestatie om dit jaar af te sluiten!

In de laatste ronde kwamen Lynn en Xiamarah in actie bij de jeugd E. Zij startten bij sprong. Beide sprongen goede sprongen maar  bij de landingen waren wel wat stapjes. Daarna volgde de brug. Ook hier werden goede oefeningen geturnd. Alles liep goed door en was ook netjes. Daarna volgde de balk. Lynn turnde een mooie balkoefening. Xiamarah kwam helaas al in het begin van haar balkoefening met haar boogje ten val. Wel turnden beide meiden hun nieuwe afsprong; kattesprong-arabier-salto af. Erg knap want dit kunnen zij pas sinds kort. Na de balk was hun laatste toestel de vloer. Lynn turnde een  mooie en strakke oefening. Bij Xiamarah werd helaas een onderdeel niet geteld omdat deze niet goed in spagaat zat. Verder was het wel een goede oefening met hoge series. De wedstrijd zat erop. En als kers op de taart….werd Lynn 1e en Xiamarah 2e. Wat een geweldige prestatie en wat een goed gevoel om zo deze late dag, die helaas tot 22.00 uur uitliep af te sluiten. Op naar de volgende dag met dan maar liefst 6 toestelfinales!

Zondag, de districtsfinales meerkamp voor MB6 en de toestelfinales E.

Deze dag werd ondersteund door TurnAround. Een grote ploeg turnsters, ouders, bestuur, trainsters en trainer waren vroeg aanwezig om onder andere de teltafel en de infostand te bemannen, de catering te verzorgen, de toestellen om te bouwen, de muziek af te spelen en om alles aan elkaar te speaken. Wat fijn om zulke vrijwilligers bereid te hebben gevonden om zo deel te kunnen nemen aan de wedstrijden van dit seizoen.

In de tweede ronde hadden Rose, Kizzy en Jovelly zich geplaatst voor deze meerkampfinale MB6. Zij startten op de vloer. Mooie oefeningen met goede gymnastische sprongen volgden. Ook sprongen zij alle drie een goede flickflack. Achteraf bleek dat zij maar liefst het 1e, 2e en 3e cijfer van deze finale turnden. Daarna op naar de sprong. Jovelly sprong twee hele goede sprongen. Zij stond dan ook in de tussenstand 1e. Daarna volgde de brug. Hier turnde Jovelly wat minder en werd er wat elementen niet geteld. Rose en Kizzy lieten mooie brugoefeningen zien met hoge zwaaien. Als laatste toestel de balk. Kizzy en Rose bleven op de balk staan en hadden goede oefeningen. Helaas viel Jovelly van de balk met de radslag en was haar oefening iets minder strak. Na een goede wedstrijd mocht Rose het goud in ontvangst nemen! Kizzy het zilver. Helaas werd Jovelly na haar val 7e maar wat was het knap dat deze meiden al op deze districtsfinale stonden. Gefeliciteerd!

Lynn en Xiamarah turnden deze dag de toestelfinales in Jeugd E. Xiamarah had zich maar liefst voor alle finales geplaatst. Lynn voor sprong en vloer. Lynn had een twee goede sprongen, een half in-half uit en een overslag met hele draai. Helaas was de landing niet al te strak en had zij wat pasjes nodig. Xiamarah sprong een half in-heel uit en een half in- half uit. Ook zij kon beter landen maar ondanks dat werd zij 2e en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Balk was dit weekend niet het onderdeel van Xiamarah. Weer kwam zij ten val bij haar boogje achterover. Verder was het een mooie en goede oefening. Erg jammer maar al knap dat zij hier stond. Op vloer waren Lynn en Xiamarah niet zo netjes en strak als de dag ervoor. Net wat stapjes en hupjes kostten wat tiendes. Helaas ook op dit onderdeel geen medaille. Bij brug liet Xiamarah wel weer van zich horen. Zij liet een goede oefening zien. Strak, een mooie losom en een hele hoge schroef af. Zij werd hier dan ook 2e en had blijkbaar een abonnement op het zilver. Xiamarah ging er namelijk met 3 zilveren medailles na dit weekend naar huis.

Na deze wedstrijddag was onze taak om al het turnmateriaal af te bouwen en in containers op te ruimen. Wat fijn dat er zoveel hulp was want pas na 2,5 uur was de gehele zaal met onder anderen de turnvloer, 2 bruggen, 2 balken en 2 sprongsituaties opgeruimd. Wij willen dan ook iedereen heel erg bedanken die hun steentje hebben bijgedragen! Fijn dat jullie bereid waren dit voor TurnAround te doen. Wij hopen dan ook dat wij de volgende keer een beroep kunnen doen op andere vrijwilligers zodat het voor iedereen te behappen is! Nogmaals dank!