Meisjes Kleuren turnen, Nieuws

Allereerste Kleurenturnwedstrijd 26 januari 2020

‘s Morgens vroeg stond de leiding van TurnAround al paraat om de turnhal in gereedheid te brengen voor de allereerste turnwedstrijd van TurnAround. Wat een spanning, want hoe verloopt zo’n wedstrijd. Maar niet alleen bij leiding en organisatie ook bij de turnsters die binnen kwamen druppelen. Zo’n grote hal met alle turntoestellen en wat staat je dan eigenlijk te wachten.

Na wat hele kleine opstartprobleempjes mochten de turnsters laten zien wat ze in hun kleur konden. En wat ging het leuk. De leiding hielp elkaars turnsters en lukte een oefening nog niet helemaal dan mochten de turnsters van de jury het onderdeel nog eens laten zien.

Per kleur werden er medailles uitgereikt. In de kleur Groen werd er -vanwege groter aantal deelnemers- een splitsing gemaakt op geboortejaren.

  • In de Kleur Paars ging het Goud naar Quincy Buijsse, Het Zilver naar Eva Platzbeecker, Het Brons naar Fenna Hoek, de 4e plaats naar Amy Man en de 5e plaats naar Sarah Groenendijk.
  • Bij Blauw was het Fleur van den Berg die het hoogste podium mocht beklimmen, Alyssa Patty behaalde hier Zilver en Brons was voor Daria Borisenko, de 4e plaats was voor Isabelle van Velsen en de 5e plaats was voor Lisa Tiktak.
  • Bij Groen werd er dus een splitsing gemaakt. In de leeftijdscategorie 2010/2012 was het Goud voor Julia van der Groef, het Zilver voor Jenna Groenendijk en het Brons voor Vicky von der Ohe. In de leeftijdscategorie 2008/2009 was het Layla Tachi die Goud won, Anne van den Heuvel behaalde Zilver en het Brons was voor Maaike Slaman.
  • In de kleur Geel beklom Emma Boerman het hoogste podium. Zilver voor Alanah Doorson, Brons voor Caydence Hoek, de 4 e plaats voor Jaylin van Hoorn.

Maar TurnAround had ook nog wisselbekers voor de beste turnster in hun Kleur. Een prachtige beker met de datum van de allereerste Kleurenturnwedstrijd erop maar die bij de eerstvolgende wedstrijd wel ingeleverd moet worden. De bekers waren voor Quincy Buijsse, Fleur van den Berg, Julia van der Groef en Emma Boerman.

Na afloop kregen de turnsters een diploma, een rugzak beschikbaar gesteld door Kia en een keycord beschikbaar gesteld door de RegioBank/Koos Rook Financiële Diensten.

De allereerste Kleurenturnwedstrijd is zeer geslaagd te noemen. Met dank aan de dames van de catering die -om dit speciaal evenement te vieren- voor leiding en vrijwilligers heerlijke taarten gebakken hadden,de meisjes van decatering Kaydee, Daniek en Stacey, de juryleden, zonder hen geen wedstrijd, de ouders achter de teltafel en andere vrijwilligers, de fotograaf en tevens speaker, de leiding, het bestuur, de organisatie en natuurlijk alle deelnemende turnsters.

Fotografie: Milène Bezemer