Selectie turnen

Eerste wedstrijd supplement D Team in Rotterdam

Op zaterdag 9 december (een mooie turndag want er was veel regen en wind) vindt in de Topsporthal te Rotterdam de eerste teamwedstrijd supplement D plaats. Een beetje onhandig voor ons, omdat teamlid Marieke eerst nog in Alkmaar een individuele wedstrijd moet turnen. Maar als alles volgens plan verloopt zou ze op tijd kunnen zijn om aan de teamwedstrijd mee te doen.

Op een mooi aanvangstijdstip van 16:00 uur is het team, bestaande uit Indra,  Kaydee, Lisa en Xiamarah klaar voor de wedstrijd. Vandaag een ideale toestelvolgorde, namelijk beginnen op Sprong, altijd een fijne inkomer.

Kaydee mag het feest openen, echter heeft zij een beetje pech met de landing. Dat betekent dat de rest geen foutjes mag maken. Twee tsukahara’s van Lisa (perfect uitgevoerd: 11.967!) en Xiamarah (10.8, klein foutje bij de landing) zorgen voor een goede uitgangspositie. Intussen staat ook Marieke klaar om mee te doen met het volgende toestel, Brug. Xiamarah, Lisa en Marieke turnen heel stabiele oefeningen en worden beloond met respectievelijk een 10,7, een 11,45 en zelfs een 11,50. Zo, die punten zijn alvast binnen zo halverwege de wedstrijd. Maar nu volgt Balk, meestal scherprechter in de turnsport. Wie beheerst de zenuwen het beste en blijft staan. Kaydee turnt een goede balk, 1 val (die volgens ons niet echt nodig was) en scoort een 9.45. Marieke heeft een klein beetje last van 2 wedstrijden op 1 dag en moet ook voortijdig van de balk af en scoort toch nog een 10.65. Lisa heeft de zenuwen het beste onder controle vandaag en blijft erop en scoort 11.7. Nou, lekker afsluiten op muziek, de Vloeroefening. Kaydee heeft huizenhoge acrosprongen en scoort geweldig: 11,55! Marieke laat dat niet op zich zitten en doet er bijna niet voor onder, ze scoort 11,2. En Lisa heeft een beetje pech met haar laatste acro-serie en houdt er een klein pijntje aan over. Uiteindelijk scoort ze een beetje een teleurstellende 10,0. In de jaren van de hoogtepunten van de trainers zou dit wel de perfecte score zijn… Indra heeft alles gefilmd, dus alle oefeningen kunnen worden teruggekeken.

Tijdens de prijsuitreiking staan de trainers toch even niet helemaal op te letten, want bij de bekendmaking van de plaatsing moet er zelfs één een sprintje trekken om op tijd te zijn om de medailles om te hangen. Maar… uiteraard heel blij met de  EERSTE PLAATS. Proficiat meiden. Als team hebben jullie elkaar perfect aangevuld. Bij het maken van de groepsfoto moet er natuurlijk lang gediscussieerd worden en na het maken van talloze foto’s is er eindelijk eentje goed genoeg bevonden om geplaatst te worden bij dit verslag…