NK Rhönrad
Selectie turnen

Goud en Zilver op het NK Rhönrad

Zaterdag 25 mei stonden 2 turnsters van TurnAround aan de start op het NK Rhönrad. Bianca Blom en Annemieke Zandbergen plaatsten zich door middel van de plaatsingswedstrijden voor deze titelstrijd.

Bianca Blom turnde bij de senioren op niveau 4. Zij startte met een prima sprong, ondanks dat het niet haar sterkste toestel is. Bij rechtuit had zij helaas een val, maar wist zich goed te herpakken en turnde daarna haar oefening foutloos uit. Ze scoorde binnen haar categorie alsnog de hoogste score op rechtuit. Ook op het moeilijke onderdeel spiralen turnde ze een strakke oefening, maar moest helaas het rad verlaten. Uiteindelijk bleek dat zij door haar nette manier van turnen toch de beste van de dag was en bondskampioen op niveau 4 werd.

Annemieke Zandbergen had een moeilijke aanloop naar dit NK. Na een lange blessure startte zij dit jaar weer met wedstrijden en wist zich te plaatsen voor het NK bij de senioren op niveau 2. De woensdag voor het NK blesseerde zij zich aan haar knie en het was onzeker of ze mee kon turnen. Gelukkig bleek het mee te vallen en kon zij, her en daar wat aangepast, haar wedstrijd turnen. Ze startte met een foutloze rechtuitoefening waarmee zij de hoogste score van haar niveau haalde. Op spiralen had ze wat meer problemen, maar vocht zij zich desondanks dapper door haar oefening. Ze sloot de wedstrijd af met sprong. Er was gekozen voor een veilige sprong met minder uitgangwaarde dan zij normaliter kan. Alles bij elkaar werd zij op 0,1 achter de eerste plaats tweede en pakte het zilver.

Trainsters Sanne Romijn en Martine van den Boogaard pakten op het hoogste niveau bij de senioren de bronzen en gouden medaille. Sanne werd daarnaast 1e op spiralen en 3e op rechtuit. Martine pakte nog het zilver op rechtuit en spiralen.

 

NK Rhönrad
NK Rhönrad
NK Rhönrad