Selectie turnen

Halve finale Turnen dames Junioren C, D en Senior B

½ finale in Tilburg. Op zaterdag 16 maart reisden Loes, Lisa, Elise, Kaydee en Isa af naar Tilburg om daar te strijden voor een plekje op de Bondsfinale. Met daarvoor de  plaatsingswedstrijden waar zij rankingspunten kregen mochten zij in deze ½ finale turnen.

Loes startte in de 3e ronde bij de Junioren C. Na een promotie van vorig jaar moest zij turnen in een hoger supplement. Loes die helaas een plaatsingswedstrijd had gemist vanwege erge griep had dan vooraf ook wat minder rankingspunten. Loes startte bij balk. Een mooie salto a.o. en een stabiele balkoefening. Alleen bij haar afsprong kwam zij net wat te kort. Daarna volgde de vloer. Ook daar turnde zij wat zij moest doen en zette een prima cijfer neer. Hierna volgde sprong. Helaas hield Loes net wat in, moest compenseren en kwam daardoor ten val bij haar Tsukahara gehurkt. Haar overslag 1/1 draai zat heel hoog en wat een mooie sprong. Daarna als laatste toestel brug. Haar wippertje lukte en al met al een prima oefening voor Loes. Helaas kwam Loes wat tekort om door te stromen naar de ½ finale. Uiteindelijk werd zij 52e in de ranking.

In ronde 4 turnden de junioren D; Lisa, Elise en Kaydee. Zij waren na twee plaatsingswedstrijden in het district doorgestroomd naar deze ½ finale. Waar bij de 2e divisie maar liefst 28 meiden doorstromen is het voor de 3e divisie een hele moeilijke opgave. Daar stromen er maar 7 door vanwege de vele aanmeldingen in deze divisie. Kaydee startte op de brug. Kaydee turnde een goede brugoefening voor haar. Wel met 3 stoppen maar dit is dat ook het lastigste toestel voor Kaydee. Lisa startte heel goed aan de brug. Voor het eerst zou zij een losom handstand gevolgd door reus en afsprong turnen. De losom was tot handstand maar net een cm te ver boven de stok en kwam doordoor ten val. Ze maakte haar brugoefening netjes af. Achteraf had zij zonder val hier het hoogste cijfer kunnen halen. Elise turnde een goede brugoefening en kon tevreden starten aan haar balkoefening. Helaas kwam Elise twee keer ten val, met haar arabier en met haar pirouette. Ook Kaydee viel van de balk met haar hurksprong ½ draai. Lisa turnde een hele mooie strakke oefening. Helaas werd haar wisselloopspagaatsprong ½ niet geteld. Maar met een 11.400 had zij het eerste cijfer. Daarna naar de vloer. Elise turnde een prachtige en goede oefening. Met een 12.133 had zij 0,4 punten hoger dan het tweede cijfer. Kaydee turnde mooie series. Helaas werd haar danspassage niet geteld. Lisa turnde ook een goede vloeroefening. Met het 3e cijfer kon zij erg tevreden zijn. Als laatste toestel de sprong. Elise sprong een mooie eerste sprong. Haar 2e sprong kreeg zij niet (half in- 1 ½ uit) maar gelukkig telde voor de meerkamp de eerste sprong. Kaydee sprong als eerste sprong een overslag 1/1 draai. Wat was dat een mooie sprong. Helaas ging haar 2e sprong niet zo goed en kwam zij naast de mat. Lisa sprong als eerste sprong een Tsukahara gehoekt. Wat een goede sprong. De spanning steeg want als Lisa haar tweede sprong ook zo doorkwam was de kans wel heel groot dat zij zich kon plaatsen voor de toestelfinale. Lisa sprong fantastisch en wat een opluchting! Daarna  kwam op de schermen te staan….Lisa goud en Elise brons! Kaydee werd 8e. Wat een prestatie van hun alle drie! Tijdens de uitreiking werd  bekend wie er doorstroomden. Van beide banen gingen er maar 7 door. 2x het podium en daarna nog 1 turnster. Helaas redde Kaydee het niet maar kon terugkijken op een mooie ervaring. Wanneer een turnster 1e werd op een toestel stroomt zij door naar de toestelfinale. Lisa kreeg te horen dat zij er maar liefst 2 mag turnen; sprong en balk. Elise vloer! Dus 3 van de 4 toestellen voor TurnAround. Gefeliciteerd meiden!

In de 5e ronde turnde Senior B Isa. Zij startte op sprong. Een finale die zij graag wilde binnenhalen omdat dit al meerdere malen in haar turntijd gelukt is. Een risico wilde Isa wel nemen. Als eerste sprong en dus meetellend voor de meerkamp wilde zij haar overslag-salto springen. Wat een blijdschap toen dit goed uitpakte! Ook haar 2e sprong voor plaatsing van deze toestelfinale ging goed, een Tsukahara gehoekt. Daarna volgde brug. Een toestel waar er echt punten blijven liggen en waar er momenteel zo hard op getraind wordt. Helaas met een magere 9.00 punten was dit ook weer het geval. Het was het dan ook net niet deze keer. Ook een verre afsprong van dubbelsalto was het niet. Daarna volgde de balk. Een balkoefening waar zij wel op bleef maar ook hier liet Isa wat liggen. Daarna de vloer. Vorige week liep deze oefening zo goed. Helaas deze week wat minder. Ondanks de inzet die zij erin gestopt had kwam dit er net niet lekker uit. Daarna volgde de spanning. Er gingen er 28 door naar de finale. Isa dacht dat zij niet genoeg bij elkaar had geturnd maar blijdschap was er dan ook toen zij te horen kreeg dat zij als 24e doorging. Voor de toestelfinales gingen er bij de senioren B 4 door. Isa sprong het hoogste gemiddelde en mag zich dan ook dit jaar gaan opmaken voor de toestelfinale sprong! Gefeliciteerd Isa!

Wat een zaterdag was dit weer….op naar de ½ finale van de Senioren C in Purmerend komend weekend!