Selectie turnen

Helaas geen Bondsfinale team C turnen

Op zaterdag 1 april was de 1/2 finale voor team C bestaande uit Isa, Marieke, Britt en Laura. Afgereisd werd naar Den Haag. Voorafgaand aan de wedstrijd stond dit team goed in de ranking. Op de 1/2 finale moesten er 3 turnsters per toestel ingezet worden en alle cijfers telden mee voor de totaalscore. Anders dan bij de plaatsingswedstrijden want hier turnden er 3 en telden de 2 beste cijfers. 

Ditmaal werd balk gestart. Een goede start van Isa. Daarna volgden de balkoefeningen van Laura en Britt met beiden een val. 

Daarna kwam vloer. Marieke turnde een nette vloeroefening en turnde haar hoogste cijfer een 11.200 punten. Laura begon goed maar eindigde helaas een oefening zonder haar laatste serie. Isa haar eerste serie ging niet zoals ze had bedacht maar loste dit goed op en turnde een 11.467 punten.

Daarna volgde rust en daarna sprong. Britt sprong een goede 1/2 in-1/1 uit. Laura sprong een tshukahara gehurkt en kwam ten val. Isa sprong weer een hele mooie tshukaha gehoekt en sloot daarmee heel goed af.

Als laatst brug. Britt turnde voor haar een goede oefening. Laura volgde met een oefening met 2 vallen. Isa kwam helaas ook ten val.

Helaas kom je er niet met maar liefst 7 grote fouten/vallen. Een wedstrijd waarbij wij onze eigen grootste concurrent waren!

Op naar de individuele 1/2 finale op 16 april in Nijmegen! Succes Isa, Britt en Laura!