Nieuws

Isa 4e van Nederland op sprong NK The Finals

Op 24 en 25 juni op 25 en 26 juni werd in Ahoy “The Finals” gehouden. Het grootste evenement en wedstrijd voor het turnen binnen Nederland.  De besten van Nederland mochten na kwalificatie op het NK hieraan deelnemen. Zo ook onze eigen Isa Ruigendijk. Een turnster die vanaf 2011 bij ons als trainsters voor de eerste keer de zaal binnenstapte en dit jaar voor het eerst met de 3e divisie senioren meedraaide. Een pupil die wij dus hebben zien opgroeien en hoe bijzonder is dat dat wij ook met haar alles hebben mogen meemaken!

Isa die zich als eerste van de 8 deelneemsters op het onderdeel sprong had geplaatst mocht zondagochtend hiervoor strijden. Isa had als doel een andere sprong te springen, namelijk overslag-salto maar na een zware maand met eindexamens kwamen niet alle trainingsuren uit waardoor er uiteindelijk op de wedstrijddag zelf door haar werd besloten dat dit toch te vroeg was om deze sprong uit te voeren. Zij had immers donderdags al een podiumtraining in het sportpaleis gehad waarbij deze sprong toch 1x gelukt was.

Het groot inturnen was om 8.00 uur in een andere hal in Ahoy en net voor 11.00 uur liepen wij richting het sportpaleis om na een “one touch” op het toestel te starten met deze toestelronde. 

Groot aangemoedigd door veel leden van TurnAround turnde Isa als 4e turnster een Tshukahara gehoekt en daarna een Tshukahara gehurkt. Zij kwam op de 3e plek uit en bleef tot de een na laatste turnster daar staan. Helaas zagen wij dat de laatste turnster de beste sprongen uitvoerde waardoor Isa op de 4e plek belandde. 4e van Nederland is een hele prestatie en wij als leiding zijn zo trots op jou! Wat een afsluiter van dit wedstrijdseizoen. Op naar komend seizoen met ook Isa er gelukkig weer bij!