Nieuws, Selectie turnen

Isa Ruigendijk Bondsfinale Senior 3e divisie en plaatst als 1e voor toestelfinale Sprong in Ahoy

Op zaterdag 23 april heeft Isa Ruigendijk deelgenomen aan de Bondsfinale Senior 3e divisie. Ook was Britt Aldus meegereisd naar Waalwijk omdat zij 2e reserve stond. Helaas viel er niemand uit en mocht zij niet deelnemen. 

Plaatsing voor deze finale was erg knap, zeker als je bedenkt dat er 2 jaar geen finale heeft plaatsgevonden en door een lockdown aan het begin van dit wedstrijdseizoen het wedstrijdschema verkort werd. Isa begon met balk. Het toestel waarop ze de afgelopen wedstrijden zonder val heeft geturnd. Echter was er toch spanning en viel zij met haar salto van balk. Ondanks de val was het toch een prima start. Het inturnen op vloer verliep niet naar Isa´s wens. Desondanks zette zij een prima vloeroefening neer. Vervolgens kwam haar favoriete toestel, de sprong. Isa turnde twee hele mooie sprongen Thukahara gehoekt en gehurkt. Isa sloot haar wedstrijd met haar beste brugoefening van het seizoen af! Uiteindelijk werd Isa 16e!

Kort voor de wedstrijd werd er bekend gemaakt dat de beste 8 turnsters per toestel zich konden plaatsen voor de toestelfinale op het podium in Ahoy op 25 juni! Isa had haar zinnen op Sprong gezet, beseffend dat ze dit zou kunnen halen, maar moest dit wel op het moment doen. En na de uitslag van de meerkamp kon zij haar geluk niet op want toen werd bekend dat Isa zich als 1e geplaatst heeft voor toestelfinale Sprong in Ahoy. Wat een afsluiter van dit jaar. Isa wij zijn dan ook erg trots op jou!