Selectie turnen

Knappe prestatie individuele en teamwedstrijd voor team D

INDIVIDUELE WEDSTRIJD OP 19 NOVEMBER

Op 19 november werd de eerste individuele plaatsingswedstrijd gehouden voor het district Zuid-Holland voor supplement D, 3e divisie junior.

In de 2e ronde namen Jayda, Elise en Kaydee deel. Zij moesten starten op vloer en begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Mooie strakke oefeningen die beoordeeld werden met een 2e plaats voor Jayda en een 3e plaats voor Elise. Daarna kwam sprong. Helaas zat Kaydee er niet lekker in en sprong zij niet zoals zij kan. Elise liet een nette sprong zien en Jayda sprong Tshukahara die het hoogst werd beoordeeld.
Vervolgens kwam brug. Kaydee turnde alles wat zij moest turnen en liet zien dat zij heel erg gegroeid is op dit onderdeel. Elise liet een goede oefening zien waarbij ze het nog even spannend maakte met haar reus. Haar oefening werd het 2e cijfer. Jayda liet een heel strakke oefening met mooie opzwaaien zien en werd en kreeg dan ook het eerste cijfer. Als laatst de balk. De zenuwen waren duidelijk te zien maar ondanks dat bleef Elise mooi op de balk staan en turnde het derde cijfer. Kaydee viel helaas 2 keer maar liet wel even zien dat een boogje ook op 1 hand kan. Erg knap! Als allerlaatste moest Jayda. Zij liet ondanks dat ze meer dan een jaar eruit is geweest een salto achterover op de balk zien. Helaas viel ze met dit onderdeel en na wat grote wiebels maakte zij haar oefening af.

Daarna volgde de prijsuitreiking. Jayda sleepte de 3e prijs binnen en Elise werd 1e.

Daarna volgde de 3e ronde. Hier namen Anastasia, Lisa en Loes deel. Zij starten op balk. De meiden waren overduidelijk zenuwachtig maar Loes sprong boven de rest uit met een 12.000 punten voor balk. Lisa liet een redelijke oefening zien en helaas kwam Anastasia ten val.
Daarna volgde de vloer. Met mooie en nette oefeningen turnde Lisa het eerste cijfer. Loes turnde het 2e cijfer.

Daarna volgde sprong. Anastasia en Loes lieten een nette sprong zien. Lisa sprong voor het Tshukahara en sprong zo ook boven de rest uit met het eerste cijfer.

Als laatste brug. Anastasia en Lisa turnden een nette brugoefening. Helaas kwam Loes voor haar afsprong niet goed uit de brug en kwam ten val. Ondanks dat was het een nette oefening.

Daarna volgde de prijsuitreiking. Ook hier een 1e en 3e plek. Lisa werd 1e en Loes 3e.
Wat hebben jullie dat toch goed gedaan voor de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen.

TEAMWEDSTRIJD OP 10 DECEMBER

Op 10 december hadden deze meiden ook hun eerste plaatsingswedstrijd teams.

Bij de bovenbouw zitten er 6 in een team, 3 turnen per toestel en 2 cijfers tellen.

Zij moesten starten op vloer. Elise, Jayda en Lisa werden hier ingezet. Elise moest starten. Nadat zij was begonnen met haar oefening ging er wat bij de muziekstand fout. Ondanks dat bleef Elise doorgaan en werd heel sportief aangemoedigd. Elise turnde een 11.400 en turnde daarmee het 2e cijfer van de wedstrijd. Daarna kwam Jayda. Ziet liet een mooie vloeroefening met 1 1/2 schroef zien en turnde hiermee het 1e cijfer een 11.900. Lisa liet een goede oefening zien maar helaas werd haar cijfer weggestreept. Met deze twee cijfers turnde dit team 3,2 punten hoger dan het eerst volgende team.
Daarna kwam sprong. Loes, Jayda en Lisa sprongen namens het team. Een goede eerste sprong gaf wat rust bij het team. Jayda en Lisa sprongen Tshukahara met een 11.600 en 11.500 en noteerden ook de hoogste score voor sprong.

Daarna volgde brug. Loes, Elise en Jayda werden daar ingezet. Helaas werd Elise tijdens het inturnen ziek. Lisa moest snel haar leertjes pakken en ondanks de stres liet zij een goede oefening zien. Erg knap gedaan! Loes en Jayda noteerden een 11.450 en een 11.300 en haalden daarmee ook de hoogste score voor brug.

Als laatste de balk. Vooraf was besloten dat Elise op de balk zou turnen. Daarom heeft Anastasia dit overgenomen. Helaas viel zij 2 keer van balk en werd haar cijfer weggestreept. Loes en Kaydee waren duidelijk zenuwachtig. Ondanks de val in het begin van Kaydee met boogje 1 hand maakte zij haar oefening netjes af en kreeg een 10.950. Loes liet een oefening met wel wat wiebels zien maar ondanks dat een mooie 11.650.

En daarna de prijsuitreiking….wat een team! Wisselingen op de wedstrijd zelf en dan maar liefst 3,600 punten meer turnen dan de 2e plaats. Dit team mocht dan ook GOUD in ontvangst nemen! Gefeliciteerd meiden! Op naar de volgende wedstrijd in januari.