Nieuws, Selectie turnen

KNGU Landelijke teamwedstrijd in Dalen voor Britt, Isa, Marieke en Laura (Senior C)

Op 5 november was de eerste landelijke teamwedstrijd in Dalen voor Britt, Isa, Marieke en Laura. 

De dames begonnen op balk. Isa begon goed, een strakke salto en geen val (11.467). Laura had wat last van bibberbenen maar stond ook met haar salto en geen val (11,133). Britt sloot af met een goede oefening. Wel moest ze haar boogje over doen om haar combinatie eis te halen. Goed opgelost een ook geen val (10.9. ). Een goed begin is het halve werk. Daarna naar vloer, Marieke mocht starten. Deed het prima met 2 series tot stand (11.100). Isa mocht als tweede. Zij turnde een goede oefening met alleen een grote hup na haar eerste serie (11.333). Laura sloot af met een beetje rommelige oefening wel goede series (11.367).

In de rust hadden onze 4 kanjers even zin en tijd om een potje uno te spelen, wat een geweldig team is het toch. 

Sprong blijft altijd lastig omdat hier de landing zoveel harder is dan in onze turnhal. Met inspringen lukte het niet echt bij Marieke maar haar wedstrijd sprong was goed (11.100). Laura haar aanloop ging niet helemaal goed maar ze sprong desondanks een goede tsuki-hoek. Stapje opzij maar een prima score van 12.050. Isa sloot af en liet zien dat ze niet voor niks vorig  jaar op NK sprong stond. Een 12.600 het hoogste cijfer in onze ronde. Op dit moment stond het team  eerste maar moest nog naar de brug. 

Britt begon, mooie oefening met het doorturnen van het wippertje dat altijd fijn is. Een cijfer om blij mee te zijn 9.700. Isa mocht daarna, ook turnde zij haar wippertje door maar moest echt hard werken voor haar kip.Maar goed geen val, een 10.867 was meer dan ze had verwacht. Laura sloot deze wedstrijd af met een prima oefening. Kip handstand was voor ons aan de kant billen knijpen maar ze hield stand. Ze redde het bovenste deel ook en dat resulteerde met het 2e cijfer van onze ronde 11.133. Ze was er blij mee! 

Het wachten was nog even op de laatste rotatie. Daar ging een team met eerste divisie turnsters ons voorbij maar dat is ook niet vreemd. Met 91.900 hebben de meiden een mooie score gehaald en een zilveren medaille. Blij met deze wedstrijd en trots op hoe ze als team hier hebben gestaan. Op naar 27 november dan staat individueel in Winterswijk op het programma.