Vereniging turnpak en turnshort

TurnAround heeft voor de recreatie een eigen verenigingspakje (selectie- en rhönradgroepen hebben hun eigen pakjes en kledingregels). Bij het jongenspakje wordt altijd een broekje gedragen, bij het meisjespakje hoeft dit niet. De prijzen van de turnpakjes en broekjes vind je in de tabel hieronder (in het turnpakje zit een label met een bepaalde kleur wat de maat aangeeft). Heb je interesse in het verenigingspakje van TurnAround? De TurnAround turnpakjes kunt u bestellen in de webshop. De pakjes worden met de hand op bestelling gemaakt.

Let op! Heb je subsidie? Dan is het niet mogelijk om via de webshop te kopen. Stuur een mail met de naam van de turner/turnster, de maat van het pakje, de maat van het broekje, de naam van de juf, de trainingsdag en -tijd en de locatie. Wij nemen dan contact met je op.

Turnaround stelt het verenigingsturnpakje verplicht bij alle wedstrijden, net als vele andere turnverenigingen in Nederland. Deze regel geldt zowel voor jongens als meisjes bij turnen.

Eigenlijk is een turnpak, of in ieder geval strak zittende kleding, ook verplicht bij de lessen i.v.m. de veiligheid. Het is nou eenmaal veel makkelijker vangen voor trainers als iemand een turnpak aanheeft. Trainers lopen dan niet het risico dat zij in een t-shirt verwikkeld raken, met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig mag er bij meisjes ook een broekje over het turnpakje gedragen worden.

Los van de veiligheid van onze turnsters en turners willen wij ook gewoon dat iedereen in de clubkleding aan de wedstrijd deelneemt. Zo is iedereen en gelijk en wordt het geen wedstrijd “ wie heeft het mooiste turnpakje aan”. 

Bij elke andere sport worden ook eisen gesteld aan de kleding, bij voetbal, ballet, boksen, judo, zwemmen etc. Een kind kan niet deelnemen aan BMX-wedstrijden zonder helm en niet aan voetbalwedstrijden zonder voetbalschoenen en verenigingstenue. Kortom het geldt eigenlijk voor (bijna) alle sporten, dus ook voor turnen. Ook veel scholen stellen voor hun gymlessen bepaalde kleding verplicht, wit t-shirt, zwarte korte broek en gymschoenen, om maar een voorbeeld uit de praktijk te noemen. Wij als turnvereniging zijn dus geen uitzondering in het verplichtstellen van het verenigingstenue.