Selectie turnen

Medaille regen voor de Selectie wedstrijd turnen onder- en middenbouw In Lekkerkerk

Afgelopen zaterdag mocht een groot deel van de onder- en middenbouw afreizen naar Lekkerkerk. Voor veel ouders maar de vraag waar ze zouden eindigen zo midden op een industrieterrein. De dag begon vroeg, maar iedereen was deze keer keurig om 07:45 uur aanwezig. We begonnen met de onderbouw 6. De groep bestaande uit Amy-Lee, Eliza, Elvira, Jovelly, Kizzy en Rose begonnen op vloer. Het inturnen was best spannend, maar gelukkig is vloer niet zo’n erg toestel om te beginnen en de vloer veerde ook nog eens lekker! De meiden hebben best netjes gewerkt, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering want sommige knieën waren wel heel krom. Op dit toestel was er een zilveren medaille voor Eliza en een bronzen medaille voor Kizzy. Toen door naar sprong, waar opeens hun eigen trainster Amy zat de jureren. Het inturnen was voor de jury niet om aan te zien, maar gelukkig waren de sprongen heel netjes tijdens de wedstrijd. Goud was er daarom ook voor Eliza! Na sprong was het tijd voor brug, een onderdeel waar de meiden de afgelopen tijd heel hard op getraind hebben, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, een zilveren medaille voor zowel Eliza als voor Kizzy. Toen door naar balk, altijd een gevreesd toestel, maar toch wist Elvira echt een fantastische balk oefening te turnen. Deze werd dan door de jury ook met het hoogste cijfer beoordeeld en de gouden medaille. De rest van de groep moest de balk helaas vroegtijdig verlaten.

In ronde twee was het de beurt aan Bo en Veerle, de eerste twee middenbouwers van de dag. Deze meiden mochten beginnen bij sprong, waar ze meteen al hun energie kwijt konden. Vier keurige sprongen leiden hen uiteindelijk tot allebei een gouden medaille. Toen door naar de brug, normaal is dit niet Bo haar sterkste toestel, maar ze laat zien dat je met strak werken een heel eind komt, en mocht dan ook hier de gouden medaille ophalen. Een gouden medaille was er ook voor Veerle. Door naar de balk, Bo wist haar hele oefening lang op de balk te blijven en mocht tijdens de medaille ceremonie dan ook haar derde gouden medaille ophalen. Voor Veerle blijft de radslag een struikelblok, maar ze was deze keer weer een stukje dichterbij blijven staan want allebei haar voeten kwamen erop, er was dan ook een wel verdiende bronzen medaille. Toen door naar vloer, nette oefeningen met een gouden medaille voor Bo en een zilveren medaille voor Veerle als resultaat.

In ronde 3 was het tijd voor onze jongste dames uit 2015. Dit groepje bestaat uit Ayla, Channidy, Naïa, Pomme en Vayen. Deze meiden begonnen ook op de lekker verende vloer. Vrijdag moesten de trainsters zich nog even achter hun oren krabben, maar op de wedstrijd turnden de meiden heel netjes. Een clean sweep! Goud voor Channidy, zilver voor Vayen en brons voor Ayla. Toen door naar de sprong, de meiden hebben netjes gewerkt, helaas net niet genoeg voor de medailles. Na sprong door naar de brug. Ook deze meiden hebben hier de laatste tijd hard voor gewerkt, maar helaas was dit harde werk nog niet helemaal zichtbaar, dus zullen we hier de komende tijd nog even mee doorgaan. Pomme wist wel een prachtige oefening te turnen en mocht terecht de gouden medaille ophalen. Ook Channidy mocht het podium betreden en de bronzen medaille ophalen. Als laatste was het tijd voor de balk. De eerste wedstrijd van het seizoen kwamen deze meiden ontzettend vaak ten val, maar deze keer wisten de gewoon allemaal te blijven staan!! De leiding is heel wat chocoladerepen armer op deze manier, maar TurnAround is wel twee medailles rijker, een gouden voor Channidy en een zilveren voor Naïa.

Amy mocht in ronde 4 aan de slag, helaas zonder haar teamgenootjes omdat je per geboortejaar een medaille kon verdienen. Ook Amy begon op vloer. Amy turnde de sterren van de hemel, waarvoor de trainsters zelfs complimenten kregen van het jurylid. Er was dan natuurlijk ook een gouden medaille voor Amy. Door naar sprong, Amy liet een keurige sprong zien, die dan ook werd beloond met de tweede score en een zilveren medaille. Door naar brug, een nette oefening, al moet er wel hard gewerkt worden aan de opzwaaien. Tot slot was het tijd voor balk. Ook hier liet Amy weer zien hoe mooi de turnsport toch weer is. Met een prachtige oefening mocht ze ook voor dit toestel de gouden medaille ophalen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Yfke en Norah in middenbouw 5. Deze meiden begonnen hun wedstrijd bij balk. Altijd een gevreesd toestel om te beginnen, maar ook deze meiden lieten strakke oefeningen zien. Voor beide een gouden medaille. Toen door naar vloer, na een mooie oefening op muziek zonder grote fouten, mochten deze meiden weer het hoogste ereschavot beklimmen. Door naar sprong, en springen dat kunnen deze meiden wel, met een mooie overslag en een mooie half in/half uit, wisten deze meiden de hoogste scores te halen en mochten zij dus hun derde gouden medaille ophalen. Tot slot was het tijd voor brug. Voor deze meiden is dit toestel de afgelopen maanden een vijand geweest, maar Norah heeft laten zien dat de aanhouder wint en wist voor het eerst alleen een salto af te turnen op de wedstrijd, meer dan verdiend mocht zij dan ook alweer het hoogste podium betreden en de gouden medaille ophalen. Ook voor Yfke was er een gouden medaille.

Al met al dus een geslaagde dag, want er waren maar liefst 33 medailles voor TurnAround: 22 keer 🥇, 7x 🥈en 4x 🥉