Nieuws

Medailles en seizoensbekers op turnen Bondsfinale

Op zaterdag 23 april werd de bondsfinale meerkamp individueel gehouden. Maar liefst 3 juniorturnsters D en 2 seniorturnsters C waren doorgedrongen tot deze finale. Deze 2 categorieën moesten deze dag tegelijk turnen en startten ook nog eens op hetzelfde toestel sprong. 

Bij de junioren sprong Jayda een nette tshukahara gehurkt. Loes en Elise lieten een mooie 1/2 in 1/1 uit zien. Bij  de senioren sprong Isa een goede tshukahara gehoekt met alleen wat extra stapjes na. Laura liet een hoge tsukahara gehurkt zien. 

Daarna volgde brug. Jayda turnde een nette oefening. Helaas ging het bij de afsprong bijna fout waardoor ze erg naar voren boog. Ook miste zij net wat uitgangswaarde. Ook Elise betrof dit. Haar afsprong werd helaas niet volledig gemaakt. Verder was haar oefening ook netjes. Loes liet een mooie strakke oefening zien met goede opzwaaien. In de andere baan turnde Isa een goede oefening. Haar losom werd niet naar handstand geturnd maar haar dubbele salto af stond gelijk stil. Laura haar brugoefening was gewoon goed en sloot af met een halve schroef.

Daarna door naar balk. Stickers plakken!!! De selectie heeft de BOB competitie. De Blijf Op Balk competitie waarbij ze een sticker mogen plakken als ze op balk blijven. En ja…alle 5 bleven staan. Jayda had haar beste balkoefening van het seizoen, Loes was weer heel strak, Elise turnde weer een prachtige afsprong af en Isa en Laura stonden als een huis met hun salto achterover.

Daarna vloer….de afsluiter. Helaas voor Jayda turnde ze niet wat ze kon. Elise liet een hele goede eerste serie zien. Loes moest als allerlaatste en werd nog even spannend door haar laatste serie. Maar zag na haar cijfer dat zij vandaag het goud mocht ophalen!

Laura turnde als afsluiter een stabiele oefening. Isa liet net wat liggen qua uitvoering. Het bleef nog even spannend maar zag dat het brons vandaag voor haar was! Jayda werd helaas 4e, Elise 7e en Laura in haar baan ook.

Dit seizoen was er een eind ranking van het gehele seizoen. Bij de junioren is Loes is 2e van Nederland geworden, Jayda 3e!

En bij de senioren werd Isa 2e van Nederland! Isa, Loes en Jayda mochten een mooie medaille en beker in ontvangst nemen.

De beste  van de categorie konden zich plaatsen om mee te doen om in het grootse Ahoy te turnen. De eindstand….alle 5 hebben zich geplaatst en mogen naar Ahoy op 24 juni! Wat een feest en knappe prestatie! Gefeliciteerd allemaal!