Selectie turnen

Medailles op de turnen toestelfinale Bondskampioenschap turnen dames

Op zondag 23 april was de toestelfinale voor Junior D en Senior C. Na plaatsing waarbij zij de vorige ronde als eerste op het toestel moesten eindigen hadden Isa, Jayda, Elise en Lisa zich geplaatst.

Isa begon op sprong en Jayda en Elise turnden op vloer.

Isa sprong als eerste sprong Tshukahara gehoekt. Net een kleine balansverstoring na haar sprong met verder een hele keurige sprong. Haar 2e sprong de Tshukahara gehurkt stickte zij. Na een gemiddelde van een 12.500 werd het spannend omdat zij nog moest afwachten wat de rest zou gaan doen. Uiteindelijk kwam op het bord dat Isa zich Sprong Kampioene mocht noemen! Wat een prestatie!

Jayda en Elise turnden beide een prachtige oefening. Jayda had een betere uitvoering maar Elise een hogere uitgangswaarde. Jayda kwam op een 11.567 en Elise een 11.633. Elise mocht zich Vloer kampioene noemen! De concurrenten lieten zij maar mooi met meer dan een halve punt achter zich. 

In de tweede ronde had Lisa de sprongfinale. Isa mocht op brug haar oefening turnen. 

Lisa voerde als eerste sprong een Tshukahara gehurkt uit. Als tweede sprong een half in-heel uit. Beide sprongen waren net wat slordig en kan zij net wat beter. Haar gemiddelde was 11.466. Helaas werd Lisa vierde. Al is het natuurlijk een hele goede prestatie dat zij daar stond!

Isa turnde aan brug een redelijk eerste deel. Haar bovenste deel was super. Een mooie losom tot handstand, door naar reus en een geweldige afsprong de dubbele salto af die zij stickte. Isa kreeg een 11.500. Hiervoor mocht zij een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen!

Britt stond reserve bij balk, Isa en Laura bij vloer. Helaas voor hen werden zij niet opgeroepen. 

Echter kan TurnAround terugkijken op een heel mooie Bondsfinale. Gefeliciteerd allemaal! Op naar 24 en 25 juni AHOY!

Kijk voor kaarten op www.dutchgymnastics.nl dan zie je Laura, Isa, Jayda, Loes en Elise turnen in Ahoy!