Nieuws, Selectie turnen

Medailles voor TurnAround op de Tuco rayon Lek & IJssel 1 februari 2020

Zaterdag 1 februari was de turncompetitie van Lek en IJssel. We begonnen de dag vroeg met Xiamarah Timisela, Joëlle Kroon, Milia Addicks en Sofia van de Watering. Voorafgaand van de wedstrijd hebben de meiden alle tiktok dansjes even met elkaar geoefend. Er werden mooie oefeningen gedraaid door de meiden en ze zijn allemaal op de balk blijven staan! Toen het tijd was voor de prijsuitreiking was het wel even spannend. Milia Addicks (Pupil 1 N3) had een mooie derde plek, en Sofia van de Watering (Pupil 1 N3) kreeg het zilver omgehangen. Xiamarah Timisela had een mooie 1e plek, en Joëlle Kroon werd netjes 2e, maar helaas werd er maar 1 medaille uitgereikt.

In de tweede ronde was het de beurt van Leyla Biber, Indra Valk, Anastasia Kobson, Julia Daniels, Faith Adriaan en Larissa Vroom. De meiden hadden over het algemeen een goede wedstrijd gedraaid, helaas wel bijna allemaal van de balk afgevallen. Gelukkig zijn er nog wel prijzen gevallen! Leyla Biber (Pupil 2 N3) en Julia Daniels (Jeugd 1 N4) werden beiden 3e, en Anastasia Kobson (Jeugd 1 N3) mocht de hoogste plaats beklimmen en kreeg een gouden medaille omgehangen.

Op zaterdag 1 februari had ook de bovenbouw hun eerste Tuco Lek en IJssel in hun eigen turnhal. Hieraan namen deel in de jeugd 2 3e divisie Lisa en Loes. Zij hebben wat punten laten liggen op de vloer. Maar beide lieten daarentegen een hele mooie strakke balkoefening zien. Loes werd 1e en Lisa 2e.

Elise kwam in de categorie jeugd 2 2e divisie uit. Zij vocht er voor om op de balk te blijven maar helaas werd dat toch een val. Met een mooie reus op de brug en een streksalto v.o. die zij voor het eerst in haar oefening turnde ontving zij de gouden medaille.

Bij de junioren 3e divisie kwamen Jaylin, Jayda en Rohini uit. Helaas liep deze wedstrijd niet zoals deze meiden gehoopt hadden. Ondanks de twee vallen maar met een mooie brugoefening werd Jaylin 1e.

Bij de senioren 4e divisie nam Jennicka deel aan deze tuco. Ook zij liet aardig wat punten liggen met de drie vallen. Maar het beste brugcijfer in haar categorie werd door haar neergezet.

Laura, Joane en Britt lieten bij de senioren 3e divisie ook goede oefeningen zien maar helaas ging daar ook wat mis. Britt en Laura turnden wel hun beste brugoefening van het seizoen. En op balk liet Britt haar loopsalto in haar oefening zien. Een mooi en spectaculair element. Laura werd beloond met een mooie 2e plaats.

Bij de senioren 2e divisie lieten Merel en Isa nette oefeningen zien. Mooie tshukahara’s op sprong en goede serie’s op vloer.

Jullie hebben allemaal je best weer gedaan en op naar de volgende wedstrijd!