Nieuws

Mooie laatste wedstrijd van het district Zuid- Holland

Op zaterdag 11 juni 2022 werd de laatste wedstrijd van het district Zuid- Holland gehouden in de Topsporthal Rotterdam. Het was tevens ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor Indra Valk, Anastasia Kobson en Kaydee Pires, meerkamp & toestel, niveau Junior E.  

Indra en Anastasia moesten in de tweede ronde en startten bij brug. Indra liet een goede en nette oefening zien. Anastasia liet gelijk van zich horen want turnde een hele goede en nette brugoefening zonder stoppen. Daarna volgde de balk. Beide bleven ondanks de zenuwen op de balk staan en waren tevreden met hun gedraaide oefening. Na balk moesten ze hun vloeroefening tonen. Beide zijn dit jaar erg vooruitgegaan en lieten dan ook mooie oefeningen zien. En als afsluiting de sprong. Omdat deze wedstrijd een meerkampfinale en toestelfinale was moesten er twee sprongen gesprongen worden. Indra ging ervoor en sprong net zoals Anastasia een half in-heel uit als tweede sprong. Na een paar flinke stappen bleef Indra toch staan en was de leiding erg trots dat zij er helemaal voor ging. Helaas kwam zij net 0,05 tekort voor een medaille. Hierna volgde de prijsuitreiking. Anastasia werd op de meerkamp 2e en op het toestel sprong en brug 1e. Uiteindelijk dus 3 mooie medailles voor haar. En ondanks dat Indra niet in de prijzen viel, kon zij terugkijken op de beste wedstrijd van het seizoen. Goed gedaan Anastasia en Indra! 

In de vierde ronde was Kaydee aan de beurt. Zij startte bij vloer. Zij liet een hele leuke en mooie oefening zien. Daarna volgde sprong. In het inturnen lukte haar tweede sprong niet en werd ervoor gekozen om een andere sprong te springen. Dit deed Kaydee heel goed en door de vaart moest zij echter wel een stapje zetten. Daarna volgde brug. Het onderdeel waar Kaydee wat moeite mee heeft gehad. Maar dankzij haar harde werken zette zij maar mooi het vijfde cijfer neer. Als afsluiting de balk. Kaydee had heel veel zenuwen omdat zij vorige wedstrijden op balk goed heeft gepresteerd en daardoor wat druk voelde. Ondanks een serie wat niet doorging liet zij verder een goede en strakke balkoefening zien. Een goede wedstrijd dus voor Kaydee en zij mocht maar liefs 4!!! Medailles mee naar huis nemen. De 3e plek voor de meerkamp en de vloer en twee zilveren medailles voor sprong en balk!!! Super goed gedaan Kaydee. De leiding is trots op je!