Nieuws, Selectie turnen

Mooie resultaten voor TurnAround op de 2e districtswedstrijd Zuid-Holland Zuid

Storm Dennis werd op 16 februari door een delegatie van TurnAround getrotseerd toen in alle vroegte de rit naar Amsterdam gemaakt werd voor de 2e districtswedstrijd Zuid-Holland Zuid.

Onmogelijk was het voor de leiding van TurnAround om de 2 wervelwinden Milia Addicks en Sofia van de Watering (Pupil1N3) rustig te krijgen. Het inturnen verliep al niet naar de wens van de leiding maar toen de dames erachter kwamen dat de scores op het scherm in de hal zichtbaar waren, was het hek helemaal van de dam. Toch lieten ze bij hun wedstrijd zien dat ze niet voor niets hard trainen.

De dametjes starten bij Balk en ondanks de val van Sofia met haar spagaathandstand lieten ze allebei een mooie oefening zien, net zoals op Vloer. Bij Sprong behaalden ze -met exact hetzelfde gemiddelde cijfer- de 1e plaats. En ook bij Brug deden ze wat er verwacht werd met het hoogste brugcijfer voor Milia. Omdat ze weinig anders deden dan het scherm in de gaten houden was de uitslag voor hen geen verrassing meer. Goud voor Milia en Zilver voor Sofia!

De 2e ronde verliep wat rustiger. Indra Valk en Leyla Biber traden aan in de categorie Pupil2N3. Deze dames hadden een hele zware trainingsweek achter de rug. Leyla raakte geblesseerd en bij Indra lukten veel onderdelen ineens niet meer. Toch stonden deze kanjers er gewoon. Ze begonnen bij Sprong en lieten beiden mooie sprongen zien. Bij Brug kon je zien dat Leyla erge last had van haar vinger maar desondanks werd er ook op dit onderdeel door beide dames een mooi cijfer neergezet. Bij Balk turnde Indra de sterren van de hemel, dat werd beloond met het beste cijfer. Bij Leyla verliep deze oefening minder. Al bij haar opsprong viel zij van de Balk en kon zij zich niet echt herpakken, waardoor zij ook bij de standspagaat ten val kwam. Op Vloer ging het bij Leyla ook niet waarop zij hoopte. Indra zag enorm op tegen de arabier-flick flack-salto. Zij overwon haar angst en liet zien dat ze het kon. Voor Indra in deze categorie de Bronzen medaille! Leyla behaalde de 14e plaats.

In dezelfde ronde op de andere baan kwamen Julia Daniels, Faith Adriaan en Larissa Vroom in de categorie Jeugd1N4 uit. Ook Faith en Larissa zijn niet blessurevrij maar alle 3 hebben ze een goede wedstrijd gehad. Mooie Sprongen, mooie Brugoefeningen, bij Balk kwamen ze alle drie ten val maar dat werd goedgemaakt door de prachtige Vloeroefeningen die ze lieten zien waarbij Julia het hoogste cijfer in haar categorie behaalde. Voor Julia Zilver! En ook Faith en Larissa deden het niet onverdienstelijk met een 4e en 6e plaats.

Ook in ronde 3 werd er in 2 banen geturnd. In de categorie Jeugd2 3e Div. kwamen Loes Platzsbeecker en Lisa Haag uit. Beide dames trainen altijd heel hard en dat was -ondanks hier en daar wat foutjes- toch terug te zien. Ze begonnen op Vloer en lieten mooie oefeningen zien. Voor Loes op dit onderdeel het hoogste cijfer. Ook Sprong en Brug verliepen goed. Bij Balk kwam Lisa helaas ten val maar ze wist zich toch te herpakken en zette een goede oefening neer. Loes mocht in deze categorie de Bronzen medaille in ontvangst nemen en Lisa werd 13e.

In de andere baan kwamen de Junioren 3e Div. uit. Jayda Aubel mocht het spits afbijten bij Balk. Met haar salto en pirouette kwam zij ten val. Ook Jaylin Wezer stapte met haar salto van de balk en Rohini Rijklijkhuizen deed hetzelfde met haar radslag. Op Vloer werden deze “foutjes” ruimschoots goedgemaakt. Er werden mooie oefeningen geturnd. Bij Brug liet Jaylin zien dat zij een hele goede brugturnster is en turnde een mooie oefening. Ook Jayda en Rohini lieten een goede oefening zien. Bij Sprong werd Rohini’s 1/2 in heel uit afgewaardeerd en kwam Jayda bij haar 2e sprong niet op haar voeten terecht. Jaylin zette wel 2 mooie sprongen neer. Voor deze dames geen podiumplaats. Jaylin werd 4e, Jayda 7e en Rohini 15e!

TurnAround kan weer terugkijken op een geslaagde wedstrijddag.