Turnen wedstrijd
Selectie turnen

NK Turnen Instap N3, 2e tuco voor de D2 en plaatsingen NK en de toestefinales

Zaterdag 13 april 2019 stond Milia Addicks als eerste op het Nederlands kampioenschap turnen, in Sporthal De Enk te Rotterdam. Ze deed het geweldig en werd 5e van Nederland!

Ook turnden zaterdag Anna, Diya, Lynn, Olivia, Robin, Zosja, Amy, Iva, Ketura, Thessa, Jah-Keeyah, Loïs en Romy hun 2e wedstrijd van de tuco. De besten van de 2 wedstrijden mochten een medaille in ontvangst nemen. In de categorie Instap D2 was het hele podium voor TurnAround: Goud voor Lynn, Zilver voor Diya en Brons voor Robin. In de categorie Pupil 1D2 behaalde Iva de zilveren medaille. In de categorie Pupil2D2 was Goud voor Romy en Zilver voor Loïs. Alle meiden hebben laten zien hoeveel vooruitgang zij weer geboekt hebben. Goed gedaan meiden!

Zondag 14 april was spannend voor 5 turnsters van TurnAround. Op de ½ finale, eveneens in de Enk te Rotterdam, konden zij zich rechtstreeks voor het NK plaatsen. De zenuwen speelden hen parten. Dat was te zien aan de voorzichtigheid waarmee geturnd werd. Uiteindelijk was er GOUD voor Loes, die uitkomt in de categorie Jeugd1N4. Bovendien wist zij zich voor de toestelfinale te plaatsen op de onderdelen: Sprong, Vloer en 1e reserve Balk. Ook Julia (5e Meerkamp en tevens toestelfinale Balk en Vloer), Faith (12e Meerkamp en tevens toestelfinale Sprong) en Jayda ( 10e en tevens 1e reserve Sprong en Brug) wisten zich te plaatsen. Sydney haalde de plaatsing helaas net niet.

Met dit resultaat heeft TurnAround maar liefst 10 Finalisten! Wat een geweldige prestatie!

Turnen

Turnen