Rhönradturnen

Plaatsingswedstrijd voor het NK/WK rhönrad

10 februari heeft de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK/WK rhönrad plaatsgevonden. Vannuit Turn Around deden er drie leden mee. Astrid Striezenau en Laura Preining hebben in de eerste wedstrijdronde hun oefeningen op niveau 3 laten zien.

Astrid en Laura hebben beiden een sterkte start van de wedstrijd gehad op het onderdeel sprong. Astrid heeft zelfs voor de eerste keer in haar carriere een salto van het rad gesprongen. Daarna gingen de meiden naar rechtuit ook daar hebben ze goede oefeningen laten zien. Het laatste onderdeel, spiralen, is het moeilijkste. Rhönrad wordt altijd op een houten vloer geturnd. Op een houten vloer glijdt het rad sneller weg. Omdat onze vereniging helaas geen houten vloer tot onze beschikking heeft hebben de meiden hier niet zo veel ervaring mee. Op spiralen valt er voor beide turnsters dus nog wat winst te halen de volgende keer.

In de tweede wedstrijd ronde waren Annemieke Zandbergen en trainster Sanne Romijn aan de beurt. Zij nemen beiden deel aan het hoogste niveau. Annemieke heeft een ijzersterke wedstrijd gedraaid. Voor Annemieke is dit het eerste seizoen op het hoogste niveau en zij heeft zeker laten zien dat zij hier hoort. Op rechtuit heeft zij een prachtige oefening op muziek laten zien op de muziek van de film Moana. Op spiralen en sprong heeft ze ook strakke oefeningen neergezet.

Trainster Sanne Romijn komt zelf uit voor de selectie van KDO krimpen. Haar oefeningen zitten bijna vol met de moeilijkste elementen die er zijn. De rechtuit oefening kreeg ook een hoge score voor het turnen op muziek. Op alle drie de onderdelen waren er echter nog  wat schoonheidsfoutjes te bekennen, er is dus nog wat ruimte voor verbetering voor de volgende keer.

Er zal op 9 maart een tweede plaatsingswedstrijd zijn. Aan de hand van het gemiddelde van de scores van beide plaatsingswedstrijden wordt de plaatsing voor het NK/WK bepaald/bekend. Laura en Astrid staan nu op de 4e en 5e plaats op niveau 3. Annemieke staat op de 7e plaats en Sanne op de 3e plaats op niveau 1. De beste 10 van elke categorie mogen naar het NK. De beste 5 van niveau 1 mogen naar het WK.

Wens ze succes voor de tweede plaatsing!

Fotografie B.J.A. Treuren