Selectie turnen

Plaatsingswedstrijd voor Laura, Isa en Britt

Op zondag 27 november was er de eerste plaatsingswedstrijd in Sport- en Turnhal Winterswijk voor Laura, Isa en Britt. Met de teamwedstrijd in ons achterhoofd gingen we met gezonde spanning de wedstrijd in.

Isa turnde in baan 1 en begon bij balk, een grote wiebel bij haar salto maar ze heeft gevochten om haar sticker te halen. Een goed begin is het halve werk,11,700 was het hoogste cijfer van deze ronde. Daarna naar vloer, helaas niet haar nieuwe serie omdat ze struikelde maar een prima score van een 12.000. Het springen gaat Isa goed af maar de jury was streng, wat passen achteruit en neutrale aftrek kwam de score helaas niet boven de 12 maar 11,700 is ook goed. Op naar het laatste toestel. Ooit was er een wedstrijd dat Isa net als vandaag na 3 toestellen eerste stond en ze de brug verknalde. Vandaag ging het goed, heeft ze hard gevochten om het eerste brugcijfer van 10,533 neer te zetten. Met een gouden medaille en niet te vergeten een bloem heeft Isa zich geplaatst voor de halve finale, hoe fijn is dit!

Britt en Laura starten op baan 2 met sprong. Dezelfde strenge jury voor hun maar een goede start met 10.650 voor Britt en een 11.900 voor Laura. Op naar de brug Laura’s inturnen was bagger, brug stond heel strak en dat is ze niet gewend. Maar bij de wedstrijd oefening ging het prima en turnde ze beheerst naar het hoogste cijfer een 10.867. Britt haar brug moest ivm haar lengte 1 gaatje omhoog, drama want hij ging nog strakker staan maar met een beetje “smokkelen” ging de tweede inturn beurt goed en deed ze een losom handstand helaas ging deze in de wedstrijd iets minder een 8.900 was ze niet tevreden mee maar haar favoriete toestel kwam er nog aan. 

En dat is Balk, haar opsprong was niet goed maar ze herpakte zich prima. Gymnastisch was goed en acro ook. De jury was ook tevreden en gaf haar een 11.750. Laura was een beetje bang voor de balk na 2 goede toestellen maar na goed inturnen ging ze ontspannen en zelfverzekerd de balk op. Salto strak gymnastisch goed en weinig wiebels, een 12,200!!

Vloer was het laatste toestel, vooraf met Laura besproken dat ze geen nieuwe series zou springen. Gelukkig ging alles goed en haalde ze een 11,850. Britt sloot af met een 10.500 ze was een beetje de weg kwijt en wat slordig maar hier is voor haar zeker nog winst uit te halen een mooie 7e plek was haar eindresultaat.

Laura haalde de hoogste  score van 46,817,  met de concurrentie 2,8 punten achter zich. Zij mag zich ook opmaken voor de halve finale!

Een lange dag, een verre reis maar het is niet voor niks geweest. Wat een geweldig resultaat!