Rhonrad-Martine van den Boogaard
Nieuws

Plaatsingswedstrijden Rhönrad te Capelle aan den IJssel

Item van Sportief Capelle:

Op 9 februari 2019 werd in Sporthal Oostgaarde een landelijke plaatsingswedstrijd Rhönrad georganiseerd door de Capelse vereniging TurnAround. De hoogste drie niveaus van Nederland konden zich op deze wedstrijd (tezamen met nog 1 of 2 andere wedstrijden) plaatsen voor het NK welke in mei gehouden zal worden.

Martine van den Boogaard (trainster van TurnAround Capelle a/d IJssel en zelf nog actief rhönradturnster bij KDO Krimpen a/d IJssel) had de organisatie op zich genomen.

Op vrijdag werden de raderen al verplaatst naar de zaal en op zaterdagochtend stond een ploeg van 12 mensen al klaar om de zaal gereed te maken: banen afplakken, tafels en stoelen klaarzetten en dikke matten neerleggen. Strak op tijd kon begonnen worden met de wedstrijd.

Ruim 50 turn(st)ers uit het gehele land kwamen verspreid over de hele dag in actie op verschillende niveaus en in verschillende leeftijdscategorieën. De organisatie liep op rolletjes en ook vrijwilligers van VCN waren aanwezig om de kantine te draaien deze dag. Al met al een zeer geslaagde dag. Annemieke Zandbergen van TurnAround wist het goud te pakken op niveau 2 bij de senioren. Trainster bij TurnAround en drijvende veer achter de organisatie van deze dag, Martine van den Boogaard, wist het brons mee naar huis te nemen op het hoogste niveau bij de senioren.