Nieuws, Selectie turnen

Podiumplaatsen voor alle TurnAround teams in het Topsportcentrum Rotterdam

Zondag 28 november werd de teamwedstrijd gehouden in de nieuwe Topsport turnhal in Rotterdam. De hal waar normaliter de Nederlandse herenselectie traint was speciaal voor dit weekend omgetoverd tot turnhal voor dames.

Vanwege de beperking om maar tot 17:00 uur te mogen turnen werd besloten om extra vroeg te beginnen: Om half acht waren Elise, Lisa en gastturnster Esmay Baars van GV Barendrecht aanwezig. Omdat Loes vanwege quarantaine verplichtingen moest thuisblijven en gastturnster Luciana Mertodirjo geblesseerd moest afhaken kwam het team in minimale bezetting naar Rotterdam. Luciana was aanwezig als supporter en filmde tevens alle oefeningen voor het thuisfront. Na een vlekkeloze wedstrijd (eindelijk, na 2 jaar wachten) eindigde het team op een schitterende tweede plaats. Nog geen halve punt achter plaats 1. Thuisblijver en pechvogel Loes ging helemaal uit haar dak, speciaal voor haar hebben we een extra medaille meegekregen. Proficiat dames!

Voor de 2e ronde meldde Sofia zich als vertegenwoordiger van TurnAround. Samen met de dametjes van GV Barendrecht turnde zij op alle toestellen. Vooral de oefening op brug en sprong gingen perfect. Helaas gingen misschien de zenuwen parten spelen, want bij de balkoefening moest Sofia helaas 2x vroegtijdig van het toestel. Maar als team is er een mooie 2e plaats als eindresultaat. We kunnen wel stellen dat de combi TurnAround / gv Barendrecht een perfecte samenwerking is. Maar dat kan ook niet anders met de trainers Fred en Pat(ty) van GV Barendrecht

Bij de derde ronde kwamen de TurnAround Babes in actie. Deze meiden voelen zich al echte dames, vandaar deze zorgvuldig gekozen naam. Dit team bestond uit Esmeralda, Jessica, Kaydee, Anastasia en Indra. Omdat er maar drie turnsters per toestel in actie mogen komen werd er een eerlijke verdeling gemaakt. En de dames die niet in actie kwamen op het betreffende toestel werden ingezet als hulptrainer om Fred te ontlasten: startnummers ophouden, plank verleggen, aanmoedigen en het filmen vanaf de Tribune. Na een wederom nagenoeg vlekkeloos optreden eindigde dit team als derde: 3e plaats voor de TurnAround Babes! schalde het door de microfoon. Navraag toonde aan dat onze oudste turnster Esmeralda bonuspunten heeft gesprokkeld doordat een leeftijdscorrectie werd toegepast :).