Selectie turnen

Rayon teamwedstrijd Lek en IJssel 22 oktober 2022

Het wedstrijdseizoen is weer van start gegaan.

We trappen af in onze eigen turnhal met een door ons georganiseerde wedstrijd voor rayon Lek en IJssel. Om 7 uur is een delegatie van TurnAround al in de zaal om te zorgen dat alles klaar is voor de andere verenigen komen. KDO Krimpen, OKK Ouderkerk, KDO Lekkerkerk en de Turnkring Oud- Beijerland zijn ook van de partij

In de eerste ronde is de MiddenBouw 3 aan de beurt. Annelotte, Joelle en Xiamarah laten mooie oefeningen zien. Het jurylid van balk was zo blij met hun oefeningen terwijl Xiamarah er helaas 3 x afviel maar de andere 2 heel stabiel waren en Annelotte zelfs een 15.6 haalde!! De meiden werden dan ook dik 1e!

In de 2e ronde turnden  de meiden van de Jeugd, Junior en Senior E. Hier hebben we 10 meiden die in 2 teams zitten. Team 1: Esmeralda,  Qiara, Indra, Genesis en Tyske. De jarige Esmeralda turnde stabiel, ook Qiara had een goede wedstrijd. Indra helaas een val bij sprong maar de rest ging goed. Voor Genesis en Thyske was het hun eerste wedstrijd onder de TurnAround-vlag een goed begin en ze weten waar ze aan moeten werken. Team 2: Lynn, Rohini, Zara, Danique en Romy. Romy was er deze wedstrijd niet bij en daarom hadden wij een gast turnster van KDO-Lekkerkerk, Naah-Li. Lynn haalde de hoogste score van deze meiden. Rohini en Danique zijn dit seizoen weer gestart met turnen en ondanks de zenuwen ging dat goed. Voor Zara was het haar eerste wedstrijd voor TurnAround en ondanks haar blessure heeft ze het goed gedaan. Team 1 is derde geworden en Team 2 tweede met een verschil van 0,1.

In de derde ronde turnde het team senior C, zij hebben geen tegenstanders maar we kunnen goed zien hoe ze er voor staan want 5 november is voor hen een belangrijke eerste landelijke wedstrijd in Dalen. Ze haalden een score van iets meer dan 92 punten. Mooie en goede dingen gezien maar ook dingen waar we nog wat mee moeten., dus nog even de puntjes op de I de komende twee weken voor Britt, Laura, Isa en Marieke.

Ook turnde in die ronde team D. Elise, Loes,Lisa,Anastasia, Kaydee en Jayda. Wat lieten deze meiden zien waar hard trainen met elkaar toe kan leiden: mooie oefeningen . Elise turnde haar reus op de brug. Loes een prachtige strakke brugoefening, Kaydee boogje op 1 arm en Anastasia flickflack op de balk, Lisa en Jayda sprongen hun Tsukahara gehurkt. Ze haalde een mooie score van bijna 97 punten waarmee ze eerste werden.

Trots op wat de meiden hebben laten zien!
Dank aan alle mensen die geholpen hebben.