Nieuws, Selectie turnen

Team TurnAround 2e op de Tuco Rotterdam in Hoogvliet

Op zaterdag 28 mei 2022 deden Emma Haag, Romy Schuurman en Amy van den Berg mee met de Tuco Rotterdam in Hoogvliet. Zij turnden met hun samengesteld team met GV Barendrecht hun teamwedstrijd en een individuele wedstrijd. 

Emma, Romy en Amy startten op balk. Amy en Emma turnden voor de eerste keer een boogje achterover. Emma liet een mooi boogje zien. Ook Amy liet een mooi boogje zien maar vanwege de spanning viel zij alsnog nadat ze op de balk stond, er toch helaas vanaf. Romy liet een hele goede en strakke balkoefening zien. Zij werd ook beloond met het tweede cijfer. Daarna volgde de vloer. Omdat er geen verende vloer aanwezig was moest de oefening op een airtrack uitgevoerd worden. Alle drie lieten een mooie oefening zien met daarin hoge salto’s. Daarna volgde de sprong. Amy en Emma lieten een goede half in-half uit zien. Romy een mooie overslag. Emma kreeg hiervoor het derde cijfer. 

Als laatste de brug. Romy liet een goede brugoefening zien met een mooie pendelkip en sloot daarmee goed af door het tweede cijfer neer te zetten. Amy turnde ook een goede brugoefening en sloot daarmee haar eerste wedstrijd van de keuzeoefenstof goed af. Emma kwam helaas ten val bij het ophurken maar liet een goed bovenste deel zien. 

Uiteindelijk werd dit team 2e. En naast die goede prestatie mocht Romy ook individueel een bronzen medaille in ontvangst nemen! Gefeliciteerd meiden!