Selectie turnen

Teamfinale D en ½ finale bondskampioenschappen individueel supplement C senior en D junior

Op zaterdag 15 april was de finale teams D te Nijmegen. Het team van TurnAround had zich daarvoor als eerste geplaatst en ging goed de finale in.

Dit team bestaande uit Anastasia, Elise, Kaydee, Lisa, Loes en Jayda startten op brug. Drie turnsters moesten per toestel ingezet worden en alle drie de cijfers telden mee voor de ranking.

Loes moest starten bij de brug. Een goede oefening maar helaas kwam zij bij de afsprong ten val. Elise en Jayda zetten een mooie oefening neer en sloten de brug goed af. Daarna volgde balk. Loes startte met een hele goede stabiele oefening. Helaas kwamen Elise en Anastasia bij de arabier ten val. Verder waren het keurige strakke oefeningen en dit was dus erg jammer. Na balk kwam vloer. Loes startte ook hier weer en liet een goede oefening zien. Jayda die al heel het seizoen sterk op de vloer is liet een hele goede oefening zien en noteerde een heel hoog cijfer. Elise sloot af met een sterke en mooie oefening. Daarna volgde sprong. De druk nam toe want een podiumplek zat erin. Loes startte ook op het laatste toestel en noteerde een goed cijfer. Lisa sprong Tshukahara gehurkt maar kwam helaas ten val. Jayda sloot de sprong af met voor haar een risicosprong de Tshukahara gehoekt. Niet helemaal goed uitgevoerd met wel tot stand.

Toen was het afwachten maar kwam het team snel tot de ontdekking dat zij 1,2 punten tekort kwamen voor een medaille. Helaas kwamen zij daardoor ook in de seizoensranking net te kort en werden uiteindelijk 4e van het gehele seizoen.

Even was dit een teleurstelling maar na een half uurtje kon iedereen terugkijken op een heel mooi seizoen. Een heel mooi, sterk team waarbij iedereen zijn waarde had in dit team. De trainers zijn dan ook enorm trots op team D!


Op zondag 16 april was de ½ finale individueel supplement C en D. Een zwaar weekend voor Anastasia, Lisa, Loes, Elise en Jayda die nu twee keer in dit weekend moesten uitkomen. 

Loes, Elise en Anastasia startten in baan 1 bij sprong. Alle drie lieten goede cijfers noteren en waren dan ook tevreden na sprong. Jayda en Lisa startten in baan 2 en Jayda moest als allereerst het spits afbijten bij vloer. Een prachtige oefening. Helaas kwam Lisa ten val bij haar laatste serie. 

Loes, Elise en Anastasia vervolgden hun wedstrijd op brug. Goede oefeningen maar helaas wel een grote stap bij Loes haar afsprong. Jayda en Lisa moesten in de andere baan springen. Nette Tshukahara’s en goede cijfers. Helaas werd Jayda haar 2e sprong afgekeurd maar Lisa liet een mooi 2e cijfer noteren.

Daarna gingen Loes, Elise en Anastasia naar de balk. Loes moest starten en liet een hele mooie balkoefening zien. Stabiel en heel netjes. Het kon niet meer misgaan bij de afsprong maar helaas zette zij bij de afzet haar voet niet volledig op de balk en schoot weg. Daarna kwam zij op haar rug terecht. Elise en Anastasia lieten een mooie balkoefening zien en Elise sloot met een mooie flickflack- twistsalto af.

Jayda en Lisa hadden als 3e toestel de brug. Jayda liet een goede oefening noteren. Lisa kwam helaas bij de afsprong ten val. Daarna volgde het laatste toestel. Voor Loes, Elise en Anastasia de vloer. Een heel fijn toestel om af te sluiten. Zij lieten alle drie keurige oefeningen zien en sloten dus super af. 

Jayda en Lisa hadden balk als laatste toestel. Een zenuw toestel om af te sluiten. Beide bleven op de balk staan, al was Jayda haar oefening kwijt omdat haar loopsalto eruit gehaald was.

Daarna de ontknoping. Loes werd ondanks haar val 2e, Elise 4e en helaas werd Anastasia 7e. De beste 6 van de ranking van het gehele seizoen gingen door naar de finale op 23 april. Loes en Elise plaatsten zich hiervoor. En de beste per toestel van de gehele wedstrijd mag 24 april deelnemen aan de toestelfinale. Elise werd eerste op vloer en heeft zo een plekje bemachtigd voor de toestelfinale. Loes werd op sprong en vloer 2e en is daarom reserve. 

Jayda werd in haar baan 1e. En dus  als eerste van haar baan door naar de finale. Daarnaast het hoogste cijfer voor vloer en mag zij deelnemen aan de toestelfinale. Helaas scoorde Lisa de weinig om zich te plaatsen. Wel zullen we haar in de toestelfinale sprong zien want zij werd hier maar mooi 1e!


In de derde ronde supplement C turnden Isa, Britt en Laura. Zij moesten starten bij vloer. Na goede oefeningen die ook goed werden beoordeeld gingen zij naar sprong. 

Isa sprong als eerste sprong Tshukahara gehoekt en als 2e sprong deze gehurkt. Twee prachtige sprongen met een mooie score! Laura startte met de gehurkte Tshukahara en voerde als 2e sprong de gehoekte uit. Ook zij liet twee mooie sprongen zien. Britt koos voor 1 sprong vanwege haar blessure maar ook zij voerde haar half in-heel uit netjes uit.

Als derde toestel brug. Britt liet een goede oefening zien. Wat een verschil met begin van het jaar! Ook Isa liet duidelijk dit verschil zien. Goed wippertje en een spectaculaire afsprong dubbelsalto af. Laura had ook een hele nette oefening met goede opzwaaien.

Als laatste toestel de balk. pfff wat is dat toch zenuwslopend op het laatst. Alle drie lieten ze goede oefeningen zien waarbij ze op de balk bleven staan. Goede salto’s achterover, mooie spagaatsprongen en vooral niet opgeven! 

Daarna de uitslag. Met maar liefst dik 47 punten werd Isa eerste! Laura behaalde een mooie 4e plek en Britt een 7e plek. Isa en Laura plaatsten zich hierdoor voor de finale. Helaas haalde Britt dat net niet. Britt had wel het 2e cijfer op balk en is dus reserve. Isa noteerde het eerste cijfer op sprong en brug. Daarnaast is zij samen met Laura reserve op de vloer. Beide meiden turnden hetzelfde cijfer met daarbij dezelfde uitgangswaarde. Laura staat ook reserve op brug.


Kortom; 3 medailles, 5 finale meerkampplaatsen, 5 toestelfinales en 5 reserveplaatsen! Wat een goede prestatie meiden! Op naar komend weekend.