Nieuws, Selectie turnen

Teamwedstrijden voor middenbouw en bovenbouw supplement D & E

Zondag 24 april werden in de Topsporthal te Rotterdam de teamwedstrijden gehouden voor de middenbouw en bovenbouw supplement D & E. Vanwege de meivakantie konden Lisa Haag, Elise Kroon en Loes Platzbeecker niet deelnemen en daardoor kon er geen team D afgevaardigd worden namens TurnAround.

Wel deed Sofia van de Watering mee en in gecombineerd team MB3 met GV Barendrecht. In dit team zouden 6 turnsters deelnemen echter bestond het team uit drie turnsters waardoor alle cijfers van deze turnsters meetelden voor de ranking. Sofia startte bij balk. Een toestel dat Sofia in de trainingen heel goed doet maar waar de zenuwen tijdens de wedstrijd wel een beetje de overhand hadden. Haar benen waren aan het trillen en helaas viel zij met de arabier. Echter bleef zij vechten om op de balk te blijven en na een spannende tiktak kon zij haar afsprong maken. Daarna had Sofia vloer. Zij liet een mooie en goede vloeroefening zien met hoge acroserie’s. Na vloer kwam sprong. De stress bij het inspringen was niet nodig want zij liet de 2 moeilijkste sprongen zien en werd hiermee overall 2e. Daarna kwam de afsluiter….een hele goede brugoefening! En deze werd dan ook beloond met het hoogste cijfer een 14,850. Uiteindelijk werd dit team 3e! Een knappe prestatie!

Vervolgens was team E aan de beurt die bestond uit Esmeralda Leeflang, Jessica Correia Furtado, Kaydee Pires, Anastasia Kobson en Indra Valk. Helaas kon Jessica niet deelnemen. Dit team is een heel gevarieerd team. Derde, vierde en vijfde divisieturnsters en daarbij een heel groot leeftijdsniveau van 12 t/m 32 jaar! Dit team startte op sprong. Bij de bovenbouw mogen maar per toestel 3 turnsters worden ingezet waarbij 2 cijfers tellen. Indra, Anastasia en Kaydee lieten mooie sprongen zien. Anastasia en Kaydee zette de beste twee cijfers van alle turnsters neer! Daarna volgde brug. Anastasia liet ook hier van zich horen en haar brugcijfer was dan ook het hoogste van alle turnsters. Indra liet een goede brugoefening zien en ook haar cijfer telde mee. Helaas kwam Esmeralda lelijk ten val maar ondanks dat verbeet zij zich en maakte knap haar oefening af. Daarna volgde het onderdeel balk waar Anastasia, Indra en Kaydee alle drie mooie en goede oefeningen met een enkele wiebel lieten zien. Alle meiden werden dan ook beloond met cijfers boven de 11,000 punten waarbij Indra en Anastasia overall 3e werden! Daarna volgde vloer, het favoriete toestel van deze turnsters. Dat was ook te zien want Esmeralda, Anastasia en Kaydee turnden alle drie boven de 11,000 punten waarbij Anastasia het 3e cijfer van alle turnsters neerzette! Daarna volgde de prijsuitreiking. De spanning was er omdat er geen tussenstanden bekend werden gemaakt en dit team in november een derde plek wisten te bemachtigen. En dus was het een hele leuke verrassing dat dit team de eremedaille mocht ophalen! Uiteindelijk werd bekend dat deze meiden de hoogste score hebben behaald op sprong en balk, op vloer 2e en brug 3e! Wat een knappe prestatie!!! Op naar hun laatste individuele wedstrijd die plaats zal vinden, komende weken.