Nieuws, Selectie turnen

Top scores bij de 2e wedstrijd Teams MB4 in de Topsporthal te Rotterdam

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022 werden in de Topsporthal te Rotterdam de teamwedstrijden en individuele wedstrijden gehouden voor de Middenbouw 4. In de teamwedstrijd tellen de beste 3 cijfers per toestel van het team. Daarnaast konden zij ook een individuele medaille winnen. 

Op zaterdag 14 mei deed TurnAround mee met een gecombineerd team met een turnster van GVBarendrecht. Het team wat verder bestond uit Annelotte Boerman, Joelle Kroon en Xiamarah Timisela startte bij vloer. Alle drie deze turnsters lieten een strakke oefening zien waarbij zij de beste drie cijfers van alle turnsters behaalden. Daarna volgde sprong. Joelle en Annelotte lieten 2 mooie sprongen; overslag ½ draai en half-in- half uit zien en Joelle haalde hierbij het beste cijfer. Helaas speelde de zenuwen partte bij Xiamarah en kwam zij bij de eerste sprong ten val. Daarna volgde brug. Ook hier lieten de turnsters sterke oefeningen zien en kreeg Annelotte het eerste cijfer, Joelle het tweede cijfers en ondanks een val tijdens de brugoefening behaalde Xiamarah nog het vijfde cijfer. Als laatste mochten deze turnsters hun balkoefening turnen. Ook hier lieten ze weer van zich horen door strakke en goede oefeningen te laten zien. Annelotte behaalde het eerste cijfer, Xiamarah het tweede en Joelle het derde cijfer. Na deze wedstrijd dus goed te hebben afgerond volgde de prijsuitreiking. Omdat dit turnseizoen anders is gelopen vanwege de lockdown is er vanuit de KNGU besloten voor de Middenbouw ook gelijk een individuele prijsuitreiking te houden. Daardoor konden zij een teammedaille behalen maar ook een individuele medaille. En met maar liefst 159,883 punten wat ruim 13 punten verschil was met nummer 2 werd dit team 1e. En het geluk kon niet meer op toen zij ook alle drie het podium mochten betreden voor de individuele medaille! Joelle werd 1e, Annelotte 2e en Xiamarah 3e. Wat een knappe prestaties meiden!  

Op zondag 15 mei mocht het team wat bestond uit Kimberly Hoogendoorn, Lynn Driessen, Diya Bhoelai, Robin van Wensveen en Lorencia Stewart hun wedstrijd turnen. Zij startten op de brug. Een toestel waarbij ze wisselende resultaten lieten zien. Kimberly turnde hierbij het tweede cijfer, Lynn het derde. Daarna volgde de balk, een toestel wat lastig is wanneer je zenuwen hebt. Ondanks dat er nette oefeningen geturnd werden en iedereen er alles aan gedaan heeft om op de balk te blijven, bleef helaas niet iedereen staan. Wel turnde Lynn het eerste cijfer en Lorencia en Kimberly het derde cijfer. Na dit zenuwtoestel volgde vloer waar deze turnsters lekker de zenuwen van zich af konden turnen. Dit kon je zien want zelfs de glimlachen kwamen tijdens de oefening tevoorschijn. Dit waren dan ook de beste drie oefeningen van alle turnsters. Kimberly noteerde het beste cijfer, Lynn het tweede en Diya het derde cijfer. Als afsluiting volgde de sprong. Helaas liep dit bij Robin niet helemaal zoals ze zou willen maar pakte zij dit weer heel goed op door zich volledig in te zetten bij haar tweede sprong. Ook noteerde Kimberly hier weer het eerste cijfer, Lynn het tweede en Diya het derde cijfer. Hierna volgde de prijsuitreiking. Met 152,317 punten en met maar liefst bijna 11 punten verschil met nummer 2 mocht dit team ook het eremetaal in ontvangst nemen. Daarnaast mochten Lynn en Kimberly ook hun individuele medaille ophalen. Lynn werd tweede en Kimberly eerste! Super gedaan allemaal!!! Iedere turnster heeft binnen het team een grote bijdrage maar hoe leuk is het dat voor iedere turnster wel een toestel meegeteld is voor de ranking van het team! Want…..WINNEN DOEN WE SAMEN!!!