Selectie turnen

Tuco 20 januari 2024

Op zaterdag 20 januari 2024 vond er in onze eigen hal de door NGV georganiseerde tuco plaats.

Eerste ronde. Al vroeg in de ochtend traden Norah en Amy aan, beide komen uit in MB3. Het was erg koud in de hal en ook de toestelvolgorde was niet waarop Norah en Amy gehoopt hadden. Maar ja je kunt het niet altijd iedereen naar hun zin maken. Dus begonnen de dames op Vloer. Mogelijk door de kou in de hal maar het inturnen was niet om aan te zien. De wedstrijd daarentegen ging echt wel goed. Amy kwam in haar eerste serie met de salto ten val maar maakte haar oefening goed af. Naast dat het koud was in de hal deed ook de geluidsinstallatie het niet naar behoren. Tijdens de oefening van Norah stopte de muziek ineens, maar Norah trok zich daar niets van aan en turnde gewoon door. Geweldig knap. Daarna volgde Sprong waarbij beide dames een nette Overslag en een ½ in ½ uit sprongen. En toen op naar de Brug. De zenuwen waren maar moeilijk in bedwang te houden. Helaas kwam Norah met de zolendraai ten val, maar zij maakte wel een volledige draai, wat in de trainingen niet vaak lukte. Ook haalde zij de pendelkip niet. Verder was haar brugoefening netjes. Amy kwam -ja het is bijna niet te geloven- met ophurken van de brug af en zij maakte een extra zolendraai maar ook zij turnde verder een nette oefening. En dan als laatste toestel Balk. De hele wedstrijd gaven Norah en Amy al aan dat ze dit toch wel het spannendste toestel vonden. Norah ging hier als eerste van start. Helaas lukte het boogje achterover niet en kwam zij ten val zonder een voet op de Balk gezet te hebben maar verder goed afgemaakt. Bij Amy kreeg de spanning de overhand en in de eerste serie viel zij met de sizonne. Ook haar pirouette ging niet zoals het zou moeten en ging Amy ook daarmee van de Balk af. Maar Amy had wel een prachtige spagaathandstand.

Op deze wedstrijd werden er voor zowel de meerkamp als de toestellen een prijs uitgereikt. Amy werd bij de meerkamp 2e en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Ook zilver voor Amy op de Balk en voor de overige toestellen Brons. Norah viel helaas niet in de prijzen maar wij zijn al enorm trots dat zij er na haar liesblessure weer stond en zij deed het echt goed.

In de 3e ronde was supplement E aan de beurt. In deze ronde deden de jeugdmeiden Lynn Joelle en Xiamarah mee. Bij de junioren turnden Emma, Qiara, Romy, Danique, Genesis en Amy . En bij de senioren vertegenwoordigde Tyske TurnAround. Bij de meerkamp Jeugd E was het goud voor Xiamarah en het Brons voor Lynn. In de categorie Jeugd E was het meerkamp podium helemaal voor TurnAround. Goud voor Danique, Zilver voor Qiara en Brons voor Romy.

Bij de toestelfinale Sprong was er in de diverse categorieën Goud voor Joëlle en Romy. Zilver voor Lynn, Genesis en Qiara. Bij Brug Goud voor Qiara, Zilver voor Lynn en Emma en Brons voor Danique. Bij Balk Goud voor Xiamarah en Qiara. Zilver voor Emma en Brons voor Tyske en Danique. Op Vloer Goud voor Lynn en Romy. Zilver voor Danique en Brons voor Xiamarah,  Amy en Tyske.

In de laatste ronde turnde supplement D, C en B. In de categorie  Junioren D vertegenwoordigden Indra, Kaydee, Elise, en Lisa TurnAround. In Junior C kwam Loes voor TurnAround uit. Bij de senioren C turnden Laura en Jayda en bij de Senioren B turnde Isa voor TurnAround. Bij de meerkamp in de diverse categorieën was er Goud voor Lisa, Loes, Jayda en Isa. Zilver voor Elise en Laura.

Op het toestel Sprong was het hoogste podium voor Lisa, Loes, Isa en Laura. En een mooie 3e plaats voor Kaydee en Jayda. Op Brug Goud voor Lisa, Loes, Isa en Laura en zilver voor Elise, Loes en Jayda. Op Balk Goud voor Elise, Loes, Isa en Jayda. Zilver voor Lisa en Brons voor Laura.En op het laatste onderdeel Vloer was er Goud voor Lisa en Isa, Zilver voor Elise, Loes en Laura en Brons voor Jayda.

Een geslaagde dag na vele mooie oefeningen en elementen waarna we konden afsluiten met maar liefst 57 medailles voor deze meiden. Wat een mooie resultaat na het harde werken! Gefeliciteerd!