TurnAround TeamC
Selectie turnen

TurnAround 2e plaatsingswedstrijd Team-C in sporthal de Schagen in Waalwijk

10 December 2022. Na niet zo’n goede trainingsweek mocht team C hun wedstrijd turnen in sporthal de Schagen in Waalwijk.

Britt, Isa, Laura en Marieke begonnen bij sprong. Marieke haar enige toestel dit keer en ze deed het goed 11.05. Laura’s inturnen ging goed en we gingen voor een tsuki hoek maar  bij haar wedstrijdsprong werd het een hurk, wij vonden dat ze hard gestraft werd maar het blijft een jurysport een 11.850. Isa deed met inspringen iets voorzichtiger want ze had bij de vorige wedstrijd een hersenschudding opgelopen. Haar sprong was goed en haalde ze de hoogste score van deze poule een 12.650.

Op naar de brug, inturnen ging bij de dames goed. Al had Laura last van een blaar. Britt ging van start haar tweede kip was heel slordig maar haalde wel haar wippertje 9,.550. Isa haalde haar wippertje niet en ze moest ff denken wat ga ik doen en koos voor een extra zwaai wat haar een 10.500 opleverde. Laura begon goed maar ook haar wippertje moest met een tussenzwaai zij kreeg een 10.700. We weten waar we op moeten trainen! Toch zijn we tevreden na 2 toestellen.

Op naar de balk, blijft een lastig toestel maar na de laatste wedstrijden gaan de meiden er met zelfvertrouwen op. Isa start graag ze turnde een super strakke salto, wauwwww maar de gymnastische serie die daarop volgde was bagger een grote wiebel en maar 1 sprong, gelukkig heeft Isa wat ervaring en later in haar oefening maakte ze haar combinatie. Verder geen val maar niet zo stabiel een 11.000 was toch een prima cijfer. Laura mocht daarna helaas viel ze met haar salto wat niet had gehoeven verder geen vallen maar wel wiebels. Het was niet haar balkdag  helaas een 9,700. Maar we hadden Britt nog. Het inturnen van haar afsprong ging niet goed, een zere enkel. De inturntijd was afgelopen maar de jury zei dat ze toch nog een x mocht, alles voor de veiligheid. Maar voor Britt was het niet nodig. Haar flickflack opsprong gaat steeds beter en de rest van haar oefening ook. Een 4e cijfer van de poule en wel 11.700. Goed gedaan!

Op naar het laatste toestel, we gaan als 3e deze ronde in dus volle bak de vloer op. Britt mocht beginnen haar series blijven lastig maar niet op haar billen. Een 10.800 moet echt beter. Laura mocht daarna van de week hebben we de richting nog aangepast. En we kozen voor de “simpele” series wat resulteerde in een 11.467 een mooie score na een zware week voor Laura. Vorig jaar stond Isa in deze zaal op het NK en was ze haar schroef helemaal kwijt en dat gebeurde vandaag weer met inturnen. Gelukkig viel ze niet tijdens haar wedstrijd maar wel een diepe landing. Verder turnt Isa netjes en maakte ze haar oefening zonder grote fouten af. Een 11.333 was haar score hopen dat deze nog wel wordt verwerkt zodat ons totaal nog een half punt omhoog gaat…. Maar met 90,667 waren wij als senioren in deze zware poule achter de jeugd van GV Barendrecht en BredaGym echt the best of the rest en nemen we een bronzen medaille mee naar Capelle.

Alle moeders van de meiden waren vandaag aanwezig en waren erg Trots op hun en waar wij onze twijfel hadden dat we derde konden worden waren zij daarvan overtuigd dat dit haalbaar was. Ondanks dat het niet de beste wedstrijd was hebben Britt, Laura, Isa en Marieke een mooi resultaat behaald. Nu lekker uitrusten want de volgende wedstrijd individueel is pas op 14 januari in Vianen.