Nieuws, Selectie turnen

TurnAround dames op de Toestelfinale district Zuid-Holland 2e divisie Turnen

Zondag 9 maart was de toestelfinale district Zuid-Holland van de 2e divisie.

Anastasia Kobson die deelneemt in de N3 jeugd 1 verplichte oefenstof had zich geplaatst voor de toestellen balk en vloer. Omdat op sprong en brug een turnster uitviel en zij 1e reserve was mocht zij ook op deze toestellen deelnemen. Sprong en brug gingen goed maar het deelnemersveld wat duidelijk sterker. Echter na een goede balk en vloeroefening haalde zij een zilveren en bronzen medaille binnen.

In de keuzeoefenstof jeugd 2 kwam Elise Kroon uit, die de dag ervoor haar 1/4 finale in Eindhoven turnde. Ook zij had zich voor balk en vloer geplaatst. Helaas viel Elise Kroon van de balk met haar pirouette. Daarna mocht zij nog strijden op de vloer. Zij zette daar een hele mooie oefening neer maar kwam net wat tekort voor de bronzen medaille.

In de keuzeoefenstof Senior hadden Isa Ruigendijk en Merel Homan zich geplaatst voor het toestel sprong. Isa Ruigendijk moest het spits afbijten en het eerste cijfer neerzetten. Na een wat slordige tshukahara gehurkt kwam een mooie tshukahra gehoekt. Uiteindelijk werd dat beloond met een mooie bronzen medaille. Merel Homan kwam met haar eerste sprong het tshukahara gehurkt ten val.

Voor alle 4 deze meiden is het het eerste jaar in deze oefenstof en dat je je dan plaatst voor een toestelfinale is natuurlijk erg knap. Gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsten!