TeamD
Selectie turnen

TurnAround Een finaleplek voor Team D. 

Op zondag 19 maart had Team D bestaande uit de junioren Jayda, Loes,  Kaydee, Elise en Anastasia hun ½ finale voor de bondsfinale NK. Ditmaal lekker dicht bij huis en moesten zij afreizen naar het Topsportcentrum Rotterdam.  

Op deze ½ finale moesten 3 turnsters uit het team turnen en ook alle 3 de cijfers telden mee voor het totaal. Dit was anders dan hun plaatsingswedstrijden waarbij 3 turnsters turnden en 2 cijfers meetelden. Een lastige keuze dus aangezien dit een team is waarbij zij eigenlijk niet onderdoen van elkaar.  

Dit team moest op sprong starten. Anastasia, Loes en Jayda werden hier ingezet. Anastasia en Loes sprongen ½ in-1/1 uit en werden met een 10.900 en 11.000 beoordeeld. Jayda liet een mooi Tsukahara zien en kreeg hiervoor maar liefst 11.500 punten.  

Daarna volgde brug. Ondanks dat Loes voor haar een goede brugoefening turnde haalde zij haar eisen niet en kreeg een 9.767. Jayda en Elise turnden van iedereen in deze ronde de beste brugoefening en kregen een 11.133. 

Na brug kwam de balk. Hier werden Anastasia, Loes en Elise ingezet. Anastasia turnde een goede balkoefening en kreeg een 10.700. Loes turnde als tweede en turnde in deze oefening een salto voorover op de balk wat vaak geturnd wordt. Zij kreeg een 11.067. Als laatste werd Elise ingezet. Zij startte met een sterke balkoefening. Helaas ging het bij de pirouette mis en bleef zij wel knokken om op de balk te blijven. Ondanks dat viel zij toch. De teleurstelling zag je in haar gezicht omdat zij dit seizoen nog nooit van de balk is gevallen. Daarna volgde nog haar afsprong. Een loopflickflack gevolgd door twistsalto af. Helaas schoot Elise daar door met het resultaat haar tweede val. Erg jammer maar wetende dat Elise altijd zal knokken werd zij getroost door haar team.  

Daarna volgde vloer. Loes, Elise en Jayda moesten nog één keer er helemaal voor gaan. Loes liet een nette stabiele oefening zien. Zij kreeg hiervoor een 11.650. Jayda liet een goede oefening zien met alleen wat grote stappen na haar arabier- 1 ½ schroef. Zij kreeg het hoogste cijfer een 12.000. Elise volgde met een goede vloeroefening met een mooie gymnastische serie. Zij liet de balkoefening achter zich, herpakte zich en sloot deze wedstrijd af met een 11.800. Wat een prestatie! 

Na de vloer hadden de meiden rust. Daardoor bleven de andere cijfers van de andere teams binnenkomen. Toen kwam het besef dat ze nog wel eens 2e konden worden en mogelijk nog kans hadden om door te stromen. Vooraf werd bekend dat 2 teams zich konden plaatsen maar ook d.m.v. de ranking uit de plaatsingswedstrijd. Team D had alle plaatsingswedstrijden gewonnen en hadden daardoor de maximale score. Maar wat hadden de andere teams uit het land gedaan??? Na een moment besefte iedereen dat TurnAround team D niet verslagen was! Wat een blijdschap en toch ongeloof. Zo knap. Wat een team met de beste score op brug en vloer. Op het podium kregen zij te horen dat ze zich op kunnen maken voor de finale op 15 april in Nijmegen. Heel veel succes en plezier meiden. Jullie mogen nu al trots zijn! 

TeamD