Jongens turnen, Meisjes Kleuren turnen

TurnAround Paascup 2024

Zondag 24 maart was de paascup van 2024. Bij de paascup is het altijd net een beetje anders dan normaal. Er wordt namelijk geloot, waardoor er verschillende duo’s ontstaan. Iedereen mag turnen en de cijfers van de meiden en jongens die een duo zijn worden bij elkaar opgeteld. Uiteindelijk wint het duo met de meeste punten. Alle meiden en jongens vonden het ontzettend spannend. Dit komt waarschijnlijk, doordat ze van te voren niet weten met wie ze een duo zijn.

In de eerste ronde mochten de meiden uit de kleur blauw en de middelbareschoolgroep. In de kleur blauw waren ontzettend veel meiden die meededen, wat het loten ontzettend spannend maakte. Van de middelbareschoolgroep waren en maar drie meiden ingeschreven. Deze meiden werden automatisch een drietal. In deze ronde is er ontzettend goed geturnd en wij hebben dan ook super mooie oefeningen gezien.

In de tweede ronde zaten de kleuren paars en oranje. De meeste meiden uit de kleur paars zitten net op turnen, ondanks dat deden deze meiden het echt fantastisch. Ook in deze kleur waren erg veel inschrijvingen, waardoor het loten erg spannend was. De kleur oranje, is de hoogste kleur. Er waren dit jaar meer meiden in oranje dan vorig jaar. Dit maakte het extra leuk, omdat er nu dus meer duo’s waren. Deze meiden hebben het ook super gedaan.

In de laatste ronde zaten de meiden uit de kleur groen en geel en in deze ronde deden ook de jongens mee. De meiden uit de kleuren groen en geel werden geloot, ook dit was weer even spannend en daarna mochten ze mooi laten zien wat ze allemaal al konden. Bij de jongens waren er ook maar 3 inschrijvingen. Net als bij de middelbareschoolgroep werden de jongens dus ook een drietal.

Meiden en jongens wij vinden dat jullie het ontzettend goed gedaan hebben en wij zijn super trots op jullie. Op naar de volgende wedstrijd in juni.

RegioBank Zelfstandig Adviseur Krimpen aan den IJssel heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van de Paascup van 2024. Zij waren betrokken bij de organisatie en op de wedstrijddag zelf hebben zij zich actief ingezet door het verlenen van hand- en spandiensten. Hun betrokkenheid heeft bijgedragen aan een vlot verloop van het evenement en heeft de deelnemers en toeschouwers in staat gesteld te genieten van een fantastische dag vol sportieve prestaties. We zijn dan ook bijzonder dankbaar voor hun bijdrage en kijken uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst.