Selectie turnen

TurnAround selectie 2e TuCo wedstrijd

Op zaterdag 21 januari stond de 2e TuCo op het programma voor de bovenbouw meiden van supplementen C, D en E en de middenbouw meiden van MB3. Deze keer konden er medailles verdiend worden op zowel de meerkamp als op de individuele toestellen, dat zorgde voor een extra groot feestje.

MB3. In de eerste ronde mochten Annelotte, Joëlle en Xiamarah het spits afbijten. De meiden begonnen bij vloer en turnden allemaal prima oefeningen, al blijkt maar weer dat ze nog wat harder aan hun spagaatsprongen moeten werken. Daarna naar de sprong, stukken beter dan vorige keer, want deze keer bleven ze allemaal staan. Toen naar brug, waar Xiamarah echt een dijk van een oefening neerzette, nu over 2 weken weer zo op het district. Annelotte had hier haar dag niet zo, maar turnde wel weer een keurige oefening. Als laatst de wel gevreesde balk. Annelotte haar oefening begint weer steeds strakker te worden, fijn vooruitzicht voor de districtswedstrijd over 2 weken. Helaas lukte de tiktak niet bij Xiamarah en kwam ook Joëlle vroegtijdig van de balk af. Gelukkig is de volgende wedstrijd pas over 2 weken, dus is er nog tijd om de balk net zo netjes te krijgen als de sprongen. 1e prijs:

  • Annelotte (Meerkamp, Sprong, Brug, Balk, Vloer)
  • Joëlle (Meerkamp, Sprong, Balk)
  • Xiamarah (Brug, Vloer)

Supplement E. In ronde 2 was het de beurt aan onze toppers in supplement E. Indra, Qiara, Genesis en Esmeralda begonnen op balk. Tyske is helaas nog geblesseerd. Beginnen op balk is altijd extra spannend, maar de meiden hebben prima oefeningen laten zien. Vooral Esmeralda liet zien hoe hard knokken het kan zijn, maar ze is blijven staan. Lynn, Zara, Danique, Rohini en Romy begonnen op vloer. Romy is de laatste weken hard bezig geweest met haar overslag salto en liet deze vandaag voor het eerst op een wedstrijd zien. Helaas had ze zoveel vaart over dat ze een grote stap moest maken, maar de kop is eraf. Ook Lynn had tijdens haar eerste serie vaart te veel waardoor ze uit de vloer schoot, de rest van haar oefening was weer strak zoals we gewend zijn. De rest van de groep heeft ook mooie dingen laten zien. In de tweede toestel ronde was het tijd voor vloer en sprong. Na een oefening vol vallen vorige week heeft Qiara zich deze keer van haar beste kant laten zien en haar volledige D-score geturnd. De sprong groep heeft naar behoren geturnd. In ronde 3 was het tijd voor sprong en brug. Geen grote fouten op sprong. Op de brug ging het wat minder. Rohini kwam niet zo lekker uit, en had wat moeite met het doorkomen van haar oefening, maar ook dat hoort erbij. De rest van de meiden turnde nette oefeningen, alleen is er nog veel werk aan de winkel met betrekking tot de opzwaaien. Gelukkig hebben we daar inmiddels genoeg oefeningen voor en zullen we hier komende weken mee aan de slag gaan. Als vierde toestel mocht de ene groep nog naar de gevreesde balk. Hier hebben we hele mooie arabieren gezien, helaas gooide een aantal pirouetten roet in het eten en mogen een aantal meiden geen sticker plakken.. En moeten ze deze week op strafkamp… De andere groep mocht nog naar de brug, Qiara turnde hier wel een hele mooie opzwaai, maar miste helaas net wat graden bij haar schroef. Verder goede oefeningen geturnd. 

  • 1e: Danique (Vloer), Esmeralda (Vloer), Lynn (Sprong), Qiara (Brug, Vloer), Rohini (Sprong)
  • 2e: Danique (Meerkamp, Sprong), Indra (Sprong), Qiara (Meerkamp), Romy (Balk)
  • 3e: Danique (Brug, Balk), Indra (Meerkamp, Balk Vloer), Qiara (Sprong)

Supplementen C: In de laatste ronde was het de beurt aan de C en D turnsters. De C-groep begon op weer op de balk. Vorige week in Vianen werden we hier niet zo blij van, maar deze keer hebben ze zich van een betere kant laten zien. Hier en daar nog wat foutjes maar veel minder vallen. Op vloer hebben ze weer gestraald, Isa begon vol goede moed aan haar nieuwe series, helaas kwam ze bij de 1e ten val, maar de tweede stond weer, een nieuwe aanwinst in haar oefening. Toen door naar sprong en dat kunnen de meiden altijd wel, goede sprongen laten zien. Op brug vandaag wat minder, met vallen en wippertjes die niet wilden zoals ze horen een rondje om snel te vergeten. Al met al een prima wedstrijd in aanloop naar de laatste plaatsingswedstrijden in Duiven over 2 weken. 

Supplement D: De D-groep begon op brug. Elise miste helaas haar reus vandaag, voor de rest een prima eerste toestel gedraaid. Daarna door naar balk. Beetje wiebelig nog en ook hier een aantal vallen. Wel liet Jayda weer haar loopsalto zien en wist Elise haar nieuwe afsprong van flickflack-twistsalto weer te turnen. Vloer is echt het sterkste toestel van dit team, en dat wisten ze ook deze keer weer te bewijzen. Met scores van 13.00+ gaan we met alle vertrouwen de laatste wedstrijd tegemoet… Al balen de trainers nog wel dat er maar 3 mogen turnen, want de keuze wordt nog lastig. De wedstrijd afsluiten met sprong is zwaar, maar Jayda wist toch twee tjuki’s te springen en ook Lisa haar tjuki was weer keurig. De andere meiden hebben ook mooie overslagen en arabieren met draaien laten zien die prachtig werden beloond.

  • 1e: Elise (Meerkamp, Balk), Isa (Meerkamp, Sprong, Balk), Jayda (Brug, Vloer, Anastasia (Sprong), Laura (Brug)
  • 2e: Elise (Vloer), Jayda (Meerkamp), Laura (Meerkamp, Sprong, Vloer), Loes (Sprong), Britt (Brug, Balk)
  • 3e: Loes (Vloer), Marieke (Sprong, Vloer), Lisa (Sprong, Brug), Anastasia (Balk), Isa (Brug)

Voor de meeste van deze meiden staat er nog 1 laatste plaatsingswedstrijd op het programma. Daarna zal het afwachten zijn wie er doorstroomt naar de district- en landelijke finales. Hoe dan ook, meiden, wij zijn trots op jullie! En al helemaal omdat jullie vandaag maar liefst: 25 gouden, 13 zilveren, en 13 bronzen medailles bij elkaar hebben geturnd. Al weten jullie natuurlijk wel dat jullie deze week een strafkamp vol opzwaaien en balkoefeningen te wachten staat😉