Selectie turnen

TurnAround Selectie turnen 2e Team-en meerkampwedstrijd van Team A

Op zondag 15 januari vroeg in de ochtend moest Team A supplement E aantreden. Dit team bestaat uit Senior Esmeralda, Jeugd Indra en Qiara en Junioren Genesis en de helaas geblesseerde Tyske. Voor het teamresultaat tellen de beste 3 cijfers per toestel. Dit houdt eigenlijk in dat maar 1 cijfer voor dit team per toestel weggestreept kon worden.

Sprong. Zij moesten starten op sprong. In dit supplement moesten zij 2 keer springen om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Indra liet 2 hele goede sprongen een half in- heel uit en een half in-half uit zien en begon dus goed aan deze wedstrijd. Qiara sprong dezelfde sprongen maar helaas was het haar dag op sprong niet en liet zij redelijke sprongen zien. Genesis startte met een niet al te beste eerste sprong. Echter haar tweede sprong was veel beter uitgevoerd. Esmeralda liet als eerste sprong een overslag zien. Omdat zij eerder is geopereerd aan haar knie zit een draaisprong er niet in maar onder het mom “doe eens gek” probeerde zij een yamashita sprong en voerde dus 2 sprongen uit.

Brug. Daarna volgde brug.  Esmeralda, Indra en Qiara turnden een goede brugoefening. Qiara turnde zelfs een schroef van de brug af en kreeg daarmee meer dan 11,000 pnt. Ook Esmeralde scoorde boven de 11,000 pnt. Helaas kwam Genesis ten val met haar pendelkip maar maakte wel haar oefening netjes af. 

Balk. Daarna volgde de balk. Het onderdeel wat het minste in trek is bij dit team. Desondanks turnde Esmeralda, Qiara en Indra een oefening zonder vallen. Helaas viel Genesis twee keer van de balk en werd haar cijfer dan ook weggestreept. Het einde was in zicht. De druk nam toe en dat kon je duidelijk bij Qiara zien. Zij viel dan ook met haar serie maar liet verder een nette oefening zien.

Vloer. Indra, Genesis en Esmeralda sloten af met een goede vloeroefening.

Nu bleek hoe belangrijk het is om juryleden te werven en op te leiden. Door het niet aanleveren van een jurylid werd een vereniging uitgesloten voor podium waardoor TurnAround met meer dan 3,5 punten verschil op nummer twee nu het goud in ontvangst mochten nemen. Een knappe en verrassende prestatie voor dit team.

Ook werd de meerkampwedstrijd uitgereikt. Esmeralda turnde met een verschil van maar liefst 8,900 punten verschil op nummer 2 naar het goud bij de Senioren. Wat een mooie prestatie is dit. Super knap gedaan Esmeralda!

Genesis werd bij de junioren door helaas haar 3 vallen 9e. En bij de jeugd mocht Qiara de zilveren medaille in ontvangst nemen en Indra het goud!

Gefeliciteerd allemaal en op naar de Tuco op 21 januari!