Selectie turnen

TurnAround Selectie turnen Junior D laat van zich horen op de districtswedstrijd!

Op 14 en 15 januari had Junior D hun 2e plaatsingswedstrijd van het district te Rtterdam. Deze groep bestaande uit 6 turnsters werd opgesplitst over de 2 dagen.

Op zaterdag 14 januari was het eerst de beurt aan Jayda, Elise en Kaydee.  Aan deze meiden kon je duidelijk merken dat de zenuwen aanwezig waren. Bovendien moesten zij ook nog eens starten op balk. Elise mocht het spits afbijten. Na een wiebelige balkoefening met tot 2 keer toe bijna  een val kon zij toch terugkijken op een redelijke balkoefening. Kaydee liet zich echt zien en nadat zij gestart was met boogje 1 hand maakte zij haar balkoefening af zonder vallen. Daarna volgde Jayda die tijdens het inturnen met loopsalto een harde val had gemaakt. Zij liet dit element voor het eerst zien en bleef tijdens de wedstrijd knap staan. 

Daarna volgde vloer. Elise en Jayda lieten mooie oefeningen. Hiermee werd Jayda 1e en Elise 2e. Kaydee had zenuwen en dat kon je helaas in haar eerste serie een overslag-streksalto zien. Verder maakte zij haar oefening netjes af. Hierna volgde sprong. Elise liet een goede sprong zien en noteerde het eerste cijfer. Jayda viel met haar tsukahara en ook Kaydee landde niet al te best en blesseerde zich. Gelukkig kon zij wel haar wedstrijd vervolgen. Het laatste onderdeel was brug. Elise liet een mooie eerste stuk van haar oefening zien, het tweede gedeelte kon beter waardoor haar streksalto ½ ook niet meer eruit kwam. Zij sloot dus met een redelijke brugoefening af. Kaydee haar lastigste onderdeel is brug. Desondanks liet zij een nette oefening zien. Jayda sloot af met een strakke goede oefening en kreeg hiervoor ook het hoogste cijfer.

Met het totaal van 44.950 mocht Jayda haar gouden medaille ophalen en Elise mocht naast haar gaan staan op het erepodium met een puntentotaal van 44.017. Kaydee werd 15e en is daardoor gestegen in het klassement.

Zondag 15 januari was het de beurt aan Anastasia, Lisa en Loes. Zij startten bij brug. Anastasia moest het spits afbijten en liet de beste oefening van het seizoen zien waarbij zij een nieuw element de losom turnde. Daarna volgde Lisa. Een goede brugoefening waarbij alles goed liep en zij ook het eerste cijfer noteerde. Loes moest van deze groep het laatst. Ondanks dat zij zich niet lekker voelde turnde zij een redelijke oefening maar liet wel alle elementen zien. 

Daarna volgde balk. Dit waren hele mooie strakke balkoefeningen. Lisa die een nieuw element wisselloopspagaat met een halve draai voor het eerst turnde. De complimenten konden deze meiden dan ook zeker in hun zak steken! Loes turnde hier het eerste cijfer, Lisa het 2e cijfer en Anastasia het 3e cijfer! Wat een prestatie! Daarna volgde vloer. Helaas kwam Loes bij haar eerste serie ten val. Dit kostte haar meer dan een hele punt maar ondanks dat was haar oefening verder erg goed. Anastasia liet een strakke en nette vloeroefening zien en kreeg hiervoor dan ook het hoogste cijfer. Lisa turnde een goede oefening en kon zo verder naar sprong. Het laatste onderdeel was dan ook sprong. Anastasia en Loes sloten af met een goede sprong. Loes kreeg hiervoor dan ook het hoogste cijfer. Lisa sprong tshukahara maar kon helaas haar benen niet pakken waardoor deze niet ronddraaide en zij maar net eerst op haar voeten kwam alvorens zij viel. Jammer om zo af te sluiten maar helaas niks aan te doen. 

Omdat het scorebord het niet deed wist niemand waar zij stonden. Verrassend werd Loes ook dan 3e en mocht Lisa de zilveren medaille in ontvangst nemen! Anastasia werd met maar liefst 0,117 verschil 4e maar daardoor is zij in de ranking erg gestegen. Een mooie afsluiting op deze plaatsingswedstrijd voor de doorstroming voor het NK. Nu in afwachting hoeveel turnsters hiervoor in aanmerking gaan komen. Maar goed gedaan meiden en op naar de plaatsingswedstrijd teams!