Selectie turnen

TurnAround turen | 1e districtswedstrijd voor MB3 en Junioren D.

Op zaterdag 18 november was de eerste districtswedstrijd voor de MB3. Dit was een teamwedstrijd voor Norah en Amy die een team vormden met 2 turnsters van Turnlust Pernis

Zij moesten als eerste op vloer beginnen. Amy draaide een nette oefening met mooie series. Helaas werd net zoals bij Norah haar gymnastische serie afgekeurd en zakten beiden 1,4 punt in hun D-waarde. 

Daarna volgde sprong. Bij de eerste inturnbeurt werd duidelijk dat Norah helaas niet kon springen. Zij kampt met een liesblessure en zelfs rennen ging niet meer. Amy sprong een aardige overslag en een goede ½ in-½ uit. Omdat zij twee verschillende sprongen turnde kreeg zij ook de 0,5 pnt bonus. 
Daarna volgde brug. Norah had afgelopen week voor het eerst de kip. Helaas lukte deze net niet op de wedstrijd maar heeft ze het wel mooi geprobeerd. Na deze val liet zij een mooie oefening zien. Ook Amy ging ervoor en liet maar liefst 2 kippen en een oefening zonder stoppen zien.

Als afsluiter de balk. Ook hier was het beter voor Norah om geen oefening te turnen en eerst te herstellen van haar blessure. Amy was namens TurnAround de enige die balk turnde. Amy was overduidelijk heel zenuwachtig. Haar benen trilden onder haar vandaan. Na haar eerste baan met houdingen volgde haar boogje met helaas een val. Daarna bleef ze er voor vechten en ondanks de wiebels maakte zij een hele mooie tiktak. Wat was dat knap op zo af te sluiten! Toen zat de wedstrijd erop. Dit team werd helaas 4e van de 4. Maar Amy was individueel 8e. Goed gedaan meiden. En een snel en goed herstel Norah!

Op zondag 19 november was de eerste districtswedstrijd van de junioren D individueel. Lisa, Kaydee, Elise en Indra moesten starten op de vloer. En wat was het warm in de zaal zeg. Na het inturnen startte Indra. Indra liet een aardige vloeroefening zien en kreeg het 7e cijfer. Lisa volgde en liet een hele mooie zelfgemaakte oefening zien met een hele knappe 1e serie. Lisa noteerde het 2e cijfer. Ook Kaydee en Elise noteerden na goede oefeningen mooie cijfers en kregen het 4e en 1e cijfer hiervoor. 

Daarna volgde sprong. Lisa sprong haar tsuki gehoekt. Helaas landde zij deze niet maar verder was het een hele mooie hoge sprong. Elise, Kaydee en Indra sprongen ½ in-1/1 uit en deden dit goed. 
Daarna brug. Elise liet een mooie goede oefening met reus zien en ook Lisa liet een goed cijfer noteren. Kaydee kreeg een 10.150 pnt en dit was het hoogste cijfer voor haar sinds zij in de bovenbouw zit. Wat wordt hard trainen beloond! Helaas kwam Indra een onderdeel tekort en noteerde daardoor het laagste cijfer van de wedstrijd. 

Als afsluiter de balk. Indra liet ondanks de teleurstelling van brug een goede balkoefening zien. Haar boogje met salto af liep netjes door en sloot hiermee de wedstrijd goed af. Elise kwam helaas ten val bij haar arabier maar ondanks dat was het een hele goede oefening en noteerde het 4e cijfer. Kaydee sloot haar wedstrijd af met een goede balkoefening. Wel wat wiebels maar wat een goed boogje met 1 hand gevolgd door een spagaatsprong. Zij kreeg hiervoor het 2e cijfer. En Lisa sloot de wedstrijd gewoon af met het 1e cijfer op balk.

En maar liefst 2 turnsters mochten plaats nemen op het podium. Goud was er voor Elise en zilver voor Lisa! Kaydee werd 5e en Indra 21e. Wat hebben jullie dat goed gedaan, gefeliciteerd! Wij als leiding zijn erg trots op jullie.