Nieuws, Selectie turnen

TurnAround turnen districtswedstrijd MB5 en MB6

Op de laatste districtswedstrijd was het de beurt aan Bo, onze middenbouw 6 turnster en aan Norah en Amy, de andere twee niveau 5 turnsters. 

Deze turnsters waren nog nooit in het topsportcentrum geweest, dus ze keken hun ogen uit. 

In ronde 1 was het de beurt aan Bo. Bo begon bij sprong, waar ze twee nette sprongen liet zien. Vooral haar torenhoge salto is er een om door een ringetje te halen. 

Toen door naar brug. Dit vindt Bo een lastig toestel, en ze moest helaas hierdoor ook een val incasseren. Bo turnt erg netjes, waardoor ze alsnog een net cijfer wist te scoren.

Toen door naar balk. Ook hier liet Bo zien dat netjes werken loont, want ondanks een val bij de radslag behaalde Bo alsnog een score van 13.2! Dit was zelfs het hoogste cijfer van de ronde.

Als laatste was het tijd voor de vloer oefening. Hier liet Bo zijn dat ze best lenig is en sloot haar oefening sf met een mooie arabier-flickflack. Bo kreeg een ruime 12 van de jury, het hoogste cijfer van de wedstrijd. 

Uiteindelijk mocht Bo de zilveren medaille ophalen, super knap, want je plaatst je niet zomaar voor de wedstrijd. Gefeliciteerd Bo! 

In ronde twee was het de beurt aan Amy en Norah. Ook deze turnsters begonnen op sprong. Norah sprong een prachtige overslag en mooie half-in half-uit. Het eerste cijfer op dit toestel. Ook Amy liet twee nette sprongen zien, en behaalde net geen 13.

Toen door naar de brug. Amy turnt brug erg makkelijk, dit werd ook duidelijk uit haar score, een cijfer boven de 13 en de hoogste score op dit toestel. Norah turnde ook een nette oefening en wist een val te voorkomen en haar salto te turnen. Een nette 12.5 voor haar.

Toen door naar de balk. Amy liet hier helaas dure punten liggen, door een stukje van haar houdingen serie te vergeten. Norah liet een prachtig van een balk oefening en kwam na een aangepaste (lees: juiste) uitgangswaarde heel erg dicht in de buurt van een 14, iets wat in dit supplement heel erg knap is. Norah en Amy werden respectievelijk eerste en tweede op dit toestel, jammer dat het geen toestelfinale is…

Door naar vloer. Een toestel wat de meiden erg leuk vinden. Prachtige oefeningen en ook hier het eerste en tweede cijfer van de ronde, een 13.2 voor Norah en een 13.167 voor Amy. 

Ondanks dat wij altijd zonder of met lage verwachtingen de wedstrijden in gaan, wisten we na zulke pracht scores wel dat het goed moest komen. Amy werd bijna 2,5 punt verschil op de nummer 3 tweede, en mocht dus het zilver gaan ophalen. Voor Norah was er zelfs goud met een punt verschil op Amy (precies dat punt dat Amy had laten liggen op de balk). Deze meiden zijn heel erg gegroeid dit seizoen en mogen ontzettend trots zijn op zichzelf! 

Meiden, gefeliciteerd en op naar nieuwe succesjes in het nieuwe seizoen.