Nieuws, Selectie turnen

TurnAround turnen Team Finale supplement E

Op zaterdag 17 juni was het tijd voor de team finale voor onze teams supplement E. Beide teams hadden zich respectievelijk geplaatst voor deze finale. Helaas begonnen beide teams helaas wat gehavend aan de eindstrijd, normaal turnen zij namelijk met 5 sporters, maar op deze wedstrijd moest team A het doen met Esmeralda, Genesis, Indra en Qiara, en moest team T het doen met Danique, Lynn en Rohini.

Beide teams begonnen op brug. Esmeralda en Indra turnden beide een nette oefening en Qiara liet zien dat hard werken loont, zij kon namelijk voor het eerst met rechte benen haar overspringen uitvoeren.

In team T moest Rohini helaas een val incasseren op dit toestel, wel heeft ze er alles aan gedaan om dit te voorkomen, maar helaas. Na twee vallen bij het inturnen wist Lynn haar beste oefening tot het laatst te bewaren en een nette oefening neer te zetten. Ook Danique turnde prima.

Toen door naar de gevreesde balk. Indra en Qiara turnden beide een nette balk oefening zonder vallen en mogen dus een sticker plakken, woehoe! Waar Esmeralda vorige week nog uitstekend presteerde in de balkfinale, was het vandaag niet zo haar dag. Ze moest helaas twee vallen incasseren.

In het Team T was het eerst de beurt aan Danique. Danique heeft sinds een paar weken een nieuwe verbinding in haar oefening en heeft ervoor gevochten maar helaas moest zij vroegtijdig de balk verlaten. Ook Lynn trof het niet, net als een aantal keer eerder dit seizoen, moest zij de balk verlaten na haar pirouette. Na haar val op brug, moest Rohini hier helaas ook een val incasseren. Duur puntenverlies voor dit team op dit toestel.

Toen door naar vloer. In het eerste team mocht Genesis hier haar bijdrage leveren, en dat heeft ze uitstekend gedaan. Een prachtige vloer oefening met een cijfer boven de 11! Ook Indra wist hier weer te stralen, en zette net als Genesis een cijfer ruim boven de 11 neer. Esmeralda turnde net als in de vloerfinale van vorige week een nette oefening, ook een 11 voor haar.

In het tweede team mocht Danique het spits afbijten. Danique heeft ook hier aan haar oefening gesleuteld, en ondanks de lagere uitgangswaarde, wel een nette score omdat de nieuwe verbindingen er veel netter uitzien. Waar Lynn in de trainingen prachtige series springt, hebben de zenuwen op de wedstrijd helaas toch vaak nog de overmacht. Ze kwam bij haar overslag streksalto helaas ten val en deze werd ook nog eens afgewaardeerd. Rohini turnde een prima oefening.

Tot slot mochten deze dames nog springen. Als eerst was het de beurt een de junior en senior turnsters die met plank springen. Na een prachtige vloer oefening, mocht Genesis hier het spits afbijten. Een nette sprong werd ook hier weer beloond. Danique zette ook een nette sprong neer en kreeg zelfs bijna een 11. Rohini had helaas wat moeite met de landing en moest hier wat neutrale aftrek incasseren. 

Toen door naar de jeugd turnsters die nog met de geliefde plankoline mogen springen. Lynn vloog echt over de pegasus, maar ging ook een beetje uit de richting en moest dus wat neutral aftrek incasseren, alsnog een prachtige 11 voor haar. Indra turnde weer een nette half in – heel uit en ook Qiara liet een mooie sprong zien. 

We hebben mooie dingen gezien, maar helaas ook flink wat foutjes. Na een lange wedstrijd waren er helaas dus geen podiumplekken voor de teams, maar ze kunnen desondanks trots op zichzelf zijn. Op naar volgend seizoen!