Nieuws, Selectie turnen

TurnAround turnster Elise Kroon door naar de 1/2 finale turnen

Zaterdag 8 februari zijn we samen met Elise Kroon helemaal naar Eindhoven gereden om daar de ¼ finale te turnen. Gelukkig hoefden we er niet super vroeg te zijn en hebben we kunnen uitslapen. Eenmaal in de zaal was het zeker niet te merken dat Elise Kroon zenuwachtig was, ze was heel druk om ons heen aan het huppelen.

De wedstrijd begon bij vloer, Elise had een super mooie oefening en behaalde een 11.367. Vervolgens was sprong aan de beurt, niet het beste onderdeel van Elise. Met inspringen ging het niet helemaal top, maar de wedstrijdsprong was super goed! Als derde toestel had ze brug. Hier en daar wat slordigheidsfoutjes maar al met al een goede oefening. Tot slot had ze balk, heel de wedstrijd lang is ze hier zenuwachtig voor geweest, en mocht ze ook pas als laatste haar oefening turnen. Op het laatste moment werd er nog een aanpassing gedaan in haar oefening. Gelukkig is Elise op de balk blijven staan! Het was weer een super oefening en dat uitte ze ook toen ze neer kwam na de afsprong.

Toen was het wachten op de uitslag. Op het bord was al te zien dat ze 16e was geworden, maar hoeveel stroomden er door??? De leiding wist al dat Elise Kroon door was, maar wilde het als verassing houden voor haar. Aangezien Elise Kroon niet verlegen is heeft ze dit even aan iemand gevraagd, want de spanning werd haar te veel. De eerste 20 mochten door, waaronder ook Elise Kroon! Super blij natuurlijk. Op 14 maart mag ze, samen met haar kleinere zusje Joëlle Kroon, de wereldreis naar Winterswijk maken om daar de ½ finale te turnen.