Nieuws, Selectie turnen

TurnAroundcup een leuke geslaagde wedstrijd

Omdat ook dit jaar de Riviumcup ontbrak heeft TurnAround op 18 juni 2022 de TurnAroundcup georganiseerd, voor turnsters die dit seizoen niet veel wedstrijden hebben gehad. Hieraan werd ook door 2Turn-Rottedam en GV Lormbardijen deelgenomen.

In de eerste ronde waren de allerjongste turnsters van TurnAround aan de beurt; Naïa, Ayla, Lise, Vayen en Ayanda. Sommige turnsters vonden het best heel spannend maar iedereen liet hele mooie oefeningen zien. Alle turnsters werden beloond met een mooie medaille, een diploma en een daverend applaus van hun fans.

In de tweede ronde verschenen op de wedstrijdvloer voor TurnAround: Bo, Emily, Amy Man, Amy Gullit, Yfke, Norah, D’vine, Eliza, Elvira en Rose en voor 2Turn: Kristina, Zoë, Juna, Tess, Giandra en Juliette. Deze turnsters hebben niet lang de gelegenheid gekregen om de oefenstof onder de knie te krijgen, maar lieten echt zien wat ze waard waren. Mooie oefeningen werden vertoond. Bij de prijsuitreiking was de 3e plaats voor Norah, de 2e plaats voor Kristina en de 1e plaats voor D´vine.

De derde ronde bestond uit turnsters die dit seizoen wel wat wedstrijdjes gehad hebben. Het sterke deelnemersveld bestond uit: Lynn, Amy van den Berg, Diya, Annelotte, Xiamarah, Sofia, Elise, Emma en Romy. Voor 2Turn kwamen uit Elin en Julika en voor GVL Roos. En daarbij kwam ook nog een grote uitdaging; iedere turnster moest per toestel 3 onderdelen uit een bak trekken en uitvoeren. Een turnster kon dus de pech hebben onderdelen te moeten turnen die zij niet beheerste of oefeningen die zij met 2 vingers in haar neus kon doen. De turnsters vonden dit een enorme uitdaging, maar vooral heel erg leuk. In deze ronde was het hoogste podium voor Sofia, de 2e plaats voor Annelotte en de 3e plaats voor Romy.

We kunnen terugkijken op een mooie dag met dank aan organisatie, vrijwilligers, juryleden en trainers van GVL, 2Turn en TurnAround.