Selectie turnen

Turncompetitie rayon Lek & IJssel voor MB5 en MB6

Zaterdag 4 februari vond de turncompetitie plaats van het rayon Lek & IJssel voor MB5 en MB6. Ditmaal in de sportzaal De Populier in Krimpen aan den IJssel. Deze zaal heeft een beetje een emotionele waarde voor één van de trainers, Deze heeft héél lang geleden in deze hal zijn eerste prijsje voor turnen behaald. Het is ook tevens de laatste wedstrijd hier, de zaal wordt afgebroken…😢

’s Morgens om 10:00 uur melden zich de volgende meiden: Veerle, Bo, Yfke, Norah, D’vine en Amy. Na een lekker lange warming-up starten we op Brug. Met het inturnen zien we wat kleine foutjes, maar tijdens de wedstrijd-oefening houdt iedereen de zenuwen in bedwang. Op naar het tweede toestel, de Balk. Nou dames, dat erop blijven staan moeten we nog even oefenen hoor, alle dames vinden het nodig om voortijdig de balk af te springen😀. Sommigen slechts 1x, maar een enkeling ook wel 3!!! Dat kost natuurlijk punten. Gelukkig kunnen we hierna naar Vloer. Bij gebrek aan een vrije oefening vloer in de hal, is er gekozen om de acro (sprong)series te turnen op een lekkere en lange airtrack. Dat springt lekker! en dat laten de meiden dan ook zien. Vervolgens de rest van de oefening op de lange matten. Hier worden hoge punten gescoord. Als laatste naar Sprong, altijd fijn om de laatste restjes energie weg te springen. Ook dit toestel gaat voortreffelijk met hoge sprongen en goede landingen. Bij de prijsuitreiking blijkt dat de meiden super geturnd hebben: Bo, Yfke, Norah en Amy mogen een gouden medaille in ontvangst nemen, Veerle wordt derde en krijgt een bronzen plak. Goed geturnd meiden!

Tijdens de lunch worden we getrakteerd op jawel, broodjes kroket! Samen met een bekertje chocomelk een beetje rare combinatie, maar ja, voor de laatste keer in deze zaal mag je ook een beetje gek doen, hè!

Vervolgens waren de grotere dametjes aan de beurt. Deze meiden zijn allemaal even oud en turnen in dezelfde leeftijdscategorie. Je zou zeggen, wat ouder en wat meer ervaring, maar de zenuwen gieren bij de meesten door de keel. We mogen bij Vloer beginnen. Ook hier geldt weer dat de acroseries op de airtrack mogen worden gedaan. Dat hebben we veel geoefend, dus hierop pakken we dikke punten. Ook de oefeningen op de lange mat gaan goed, niemand maakt echt grote foutjes. Diya turnt voortreffelijk en haalt het hoogste cijfer. Vervolgens naar Sprong, omdat vandaag tevens de toestelfinales zijn, mogen de meiden twee verschillende sprongen laten zien. Dit gaat eigenlijk gewoon goed bij iedereen. Brug is de laatste tijd voor sommige meiden een stress-toestel, maar wat Amy en Emma laten zien? Klasse hoor. Ook Robin is haar zenuwen de baas, moet wel improviseren maar lost dit goed op. En dan krijgen we nog Balk. De grote vraag is altijd: Blijf ik erop? Emma en Amy hebben de zenuwen het best onder controle en turnen een foutloze oefening. Gefeliciteerd, een sticker verdiend! Tijdens de prijsuitreiking blijkt Amy de meest constante turnster te zijn. Meerkamp-uitslag voor haar een tweede plaats, tevens 2 zilveren medailles op de toestellen Balk en Vloer. Diya mag de zilveren medaille op Sprong. Door het foutief invoeren van het Vloercijfer van Diya stond zij niet op het podium. Het rayon heeft dit opgelost en Diya zal haar gouden medaille nog in ontvangst mogen nemen.