Selectie turnen

Turnen 1e plaatsingswedstrijd Loes en Isa.

Op zaterdag 25 november was het dan zo ver, de eerste plaatsingswedstrijd in het verre Dokkum.

Zo’n 255 km verderop en daarom werd en vrijdags al afgereisd. Zaterdagochtend startte Loes, junior C op sprong. Helaas kwam zij met haar Tsukahara ten val en startte de wedstrijd niet zoals gehoopt. Op naar de brug. Loes turnde een goede oefening met een wippertje naar de hoge ligger en een losom met afsprong. Brug is een vrij lastig toestel om alle eisen te halen en ondanks een 8.800 punten is dat een redelijk cijfer.

Daarna volgde balk. Loes haar oefening gaat afgelopen weken steeds beter. Omdat zij een divisie hoger moest turnen na haar promotie van afgelopen jaar werden de eisen van de oefenstof ook echt een stuk moeilijker. Loes moest hard trainen om aan alle eisen van de balk te komen. En na hard trainen liet zij deze wedstrijd dan ook een complete oefening zonder vallen zien. Haar salto achterover op de balk zat erg hoog en voor het eerst op een wedstrijd stond ze deze. Knap gedaan Loes! En als afsluiter de vloer. Loes turnde een goede oefening met mooie series. Met 11.000 sloot ze deze wedstrijd af en eindigde op een mooie 8e plaats.

Na Loes moest Isa bij de senioren B pas in de avond aantreden. Daarom even de stad verkend en lekker even uitgerust in de geboekte B&B.

Isa startte die avond op brug. Net zoals bij Loes startte Isa ook niet super. Isa kwam ten val bij haar losom handstand. Een hele punt aftrek en met een 9.100 weten we dat dit beter kan. Maar daarvoor waren er nog 3 toestellen. Op dus naar balk. Isa turnde een hele goede en stabiele balkoefening. Met het 3e cijfer een 11.500 kon zij er weer tegenaan en op naar vloer. Ook haar vloeroefening ging goed. Twee nieuwe series en een nieuwe gymnastische sprong liet zij zien en kon hiermee echt tevreden zijn. En als laatste toestel de sprong. Na een paar weken niet lekker te hebben gesprongen zat de hoogte er weer goed in. Isa noteerde het 2e cijfer een 11.850 punten. Isa eindigde hiermee op een 8e plaats en kon hiermee erg tevreden zijn! 

Goed gedaan meiden!