Selectie turnen

Turnen dames 2e plaatsingswedstrijd Alkmaar

Tweede individuele wedstrijd Loes en Isa in Alkmaar.

Loes begon haar wedstrijd op vloer. Een nette oefening wat haar het hoogste cijfer van haar poule op leverde. Daarna sprong zij haar tsuki was tot stand waar ze erg blij mee was. Op naar brug het toestel waar ze helaas wat tekort komt. Met een 8,650 kom je echt te kort in dit deelnemersveld. En dan moet je de balk nog op als laatste. Loes turnde een mooie salto achterover en de rest was netjes. Tot onze verbazing werd Loes derde wat betekent dat ze in ieder geval de halve finale al heeft bereikt. 

Isa begon haar wedstrijd op balk. Geen val maar liet wel wat punten liggen waar ze van baalde maar we moesten verder naar vloer.

Ook hier ging het niet zoals Isa graag had gewild. Op naar sprong, het toestel van Isa. Haar tsuki hoek was goed dus ging ze voor een tweede sprong om zich te plaatsen voor specifiek sprong. Ook haar hurk was goed uitgevoerd. Gemiddeld 12,250 doel bereikt!

Dan het laatste toestel brug met als doel dit keer niet te vallen. Met een mooie wippertje sluit isa haar wedstrijd af. In de eind uitslag vierde de meest vervelende plek die er is maar ze heeft bereikt wat ze wilde. Op naar Zierikzee!


2e plaatsingswedstrijd Senior C in Alkmaar

Op zaterdag 19 december was de 2e plaatsingswedstrijd voor de senioren Laura, Marieke, Britt en Jayda.

Britt en Jayda begonnen in baan 1 op sprong. Britt sprong haar half in-heel uit goed. Jayda haar tsuki was redelijk en tot stand.

Vervolgens naar de brug. Britt had een aardige brugoefening maar wel een tussenzwaai na haar wipper. Haar losom ging goed door en zij sloot af met een halve schroef af. Jayda haalde al haar eisen. Wel een brugoefening met twee tussenzwaaien en een val bij haar ondersprong salto af maar dit was dan ook de eerste keer dat ze deze afsprong liet zien. Daarna de balk.

Jayda turnde op balk haar nieuwe combi loopsalto voorover gelijk door naar salto achterover. Helaas wel met val maar ze kreeg van velen complimenten want wat een gave combinatie. Britt was stabiel en haalde het derde cijfer 11.100 van haar ronde.

Britt en Jayda sloten de wedstrijd af met vloer. Twee goede oefeningen met zelfs een 11.550 voor Jayda. Britt werd uiteindelijk 10e en Jayda 11e.

Marieke en Laura turnden in baan 2. Zij startten op vloer. Twee goede vloeroefeningen waar Laura haar nieuwe serie een arabier- anderhalve schroef liet zien. Daarna door naar sprong.

Marieke halve in heel uit was goed. Laura sprong tsuki hoek, kreeg een 11,850, het tweede cijfer van haar ronde.

Daarna de brug. Een redelijke oefening turnde Laura. We weten dat zij beter kan maar zonder stoppen en vallen kon zij best tevreden zijn. Marieke turnde een goede brugoefening zonder stoppen en zelfs haar wippertje ging goed door. Laura en Marieke sloten af bij de balk. Marieke zat lekker in de wedstrijd en zij liet een goede balkoefening zien. Waar zij wel eens wat vallen heeft gehad op een wedstrijd, hier hard voor bleef trainen werd nu beloond met het derde cijfer! 

Laura kwam met haar salto achterover eraf maar herpakte zich wel. Een mooie derde plek voor haar met 43,900 punten. Marieke werd 6e en kon gelijk vanuit deze wedstrijd door naar Rotterdam waar zij ook een mooie prestatie neerzette voor Team D!

Turnen 2e plaatsingswedstrijd
Jayda, Britt, Marieke en Laura