Selectie turnen

Turnen Dames 2e plaatsingswedstrijd Team C

Op zondag 17 december was de 2e plaatsingswedstrijd voor Team C. Dit team bestaande uit Britt, Isa, Jayda, Loes en Elise reisden af naar Varsseveld. Helaas kampte dit team met blessures en griep. Elise zou voorafgaand op 3 toestellen turnen want 3 meiden mochten per toestel ingezet worden maar gaf aan 1 toestel te kunnen turnen. Daarom werd er een andere indeling gemaakt. 

Het team startte op sprong. Loes sprong een redelijke tshuki gehurkt. Ook Jayda sprong deze sprong maar kwam ten val. Isa sprong een tshuki hoek en kreeg hiervoor de hoogste score van de ronde.

Op naar brug. Elise turnde op dit toestel en ondanks een tussenzwaai deed zij dit heel knap. Isa liet een goede brugoefening zien met een mooie score! Jayda zat nog niet lekker in de wedstrijd en kwam ook hier met de afsprong een ondersprong-salto ten val.

Op naar de balk. Loes zou voorafgaand niet turnen op dit toestel maar wat deed ze dit knap. Zij turnde een mooie salto achterover en maakte haar oefening goed af. Isa turnde ook een strakke salto a.o. Wel liet zij wat kleine dingen liggen maar uiteindelijk kwam zij ook zonder vallen eraf. Jayda sloot de balk af. Zij turnde een mooie combinatie van loopsalto-salto en bleef ook met alles op de balk staan. Uiteindelijk kreeg zij het 3e cijfer van de ronde.

Als laatste toestel vloer. Ook hier was Loes voorafgaand niet ingezet. Na een goede oefening van Loes was Isa. Isa haar eerste serie haalde zij maar net. Maar ondanks dat liet zij verder een goede oefening zien met als laatste serie een overslag- 1/1 schroef. Jayda sloot de wedstrijd voor dit team af. Zij liet een mooie oefening zien en zo liep de spanning op.

Er moest namelijk nog een ronde geturnd worden omdat er 10 teams per baan meededen. Op dat moment stond dit team 3e. Nadat er nog 8 teamcijfers bij de ranking opgeteld werden was de uitslag bekend…..een mooie 3e plaats voor dit team! Wat kunnen wij trots zijn op jullie want wat een team! Dit hebben jullie heel knap voor elkaar gekregen! Gefeliciteerd en op naar de laatste plaatsingswedstrijd!