Selectie turnen

Turnen Dames Districtsfinale meerkamp en toestelfinale 3 en 4 juni Topsportcentrum Rotterdam

Op zaterdag 3 juni werd in de topsporthal te Rotterdam de districtsfinale van supplement E en F gehouden. 

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moesten de turnsters zich plaatsen. De beste 48 mochten meedoen. In de 1e ronde moest de  jeugd E aantreden. Van TurnAround mochten alle turnsters deelnemen. Lynn, Indra en Qiara startten op balk. De zenuwen waren duidelijk aanwezig. Helaas vielen zij alle drie van de balk. Indra bleef na haar eerste val vechten om op de balk te staan. En het was knap hoe ze dat voor elkaar kreeg! Daarna volgde vloer. Lynn en Indra lieten nette oefeningen zien. Helaas kwam Qiara bij haar eerste serie ten val. Verder maakte zij haar oefening netjes af. Vervolgens naar sprong. Indra liet een goede half in-heel uit zien. Qiara en Lynn sprongen half in-half uit. Daarna volgde brug. Alle 3 turnden hun oefening goed door. Lynn en Indra sloten met een mooie halve schroef van brug af. Lynn werd 13e, Indra 31e en Qiara 33e van het district.  

In de tweede ronde hadden bij de junioren E Romy, Danique en Zara zich geplaatst. Helaas kampt Zara met een ernstige blessure en kon daardoor niet deelnemen. Romy en Danique startten op vloer. Beide lieten zich goed zien op de vloer en zetten beide IK ZOU HIER BEIDE WEGLATEN een cijfer boven de 11 punten neer. Daarna vervolgden zij hun wedstrijd op de sprong. Inspringen ging niet heel goed maar een slechte generale is een goede uitvoering. En dat bleek! Romy sprong een half in en Danique een half in-half uit. Beide sprongen heel netjes. Daarna kwam brug. Beide meiden turnden hun brugoefening goed door en hadden een goede landing. En als laatste toestel de balk. Het zenuwtoestel…maar Danique sloot af met een nette balkoefening. Helaas werd haar gymnastisch niet geteld maar ondanks de zenuwen bleef ze wel op de balk staan. Romy sloot ook af met een nette oefening. Helaas kwam zij een keer ten val. Ondanks dat bleef zij ervoor vechten en sloot goed af. Danique werd netjes 10e in de eindranking en Romy 15e

Daarna volgden de Senioren E. Hiervoor hadden beide turnsters zich geplaatst, Esmeralda en Rohini. Zij moesten bij de vloer startten. Beide turnsters lieten een hele goede oefening zien. Uiteindelijk konden we zien dat Esmeralda het eerste cijfer had neergezet en Rohini het tweede cijfer. Daarna volgde sprong. Niet echt Esmeralda haar onderdeel maar zij sprong een goede overslag. Rohini liet een half in- heel uit zien. Iets scheef maar wel heel ruim. Daarna volgde de brug. Rohini turnde een hele hoge losom in haar oefening. Dat was nog even spannend of ze deze goed kon houden. Maar beide turnsters turnden hun oefening goed door. En ook voor hun als laatste onderdeel de balk. Esmeralda maakte het nog even spannend bij haar zijwaartse handstand. Zij kwam te snel naar beneden en daardoor werd deze niet geteld. Verder was het een keurige oefening en sloot zij deze wedstrijddag goed af. Rohini kwam helaas ten val maar had verder een goede oefening. Esmeralda zat wel heel dichtbij het podium (0,3 punten) en werd netjes 5e. Rohini werd in de eindranking 13e

In de 4e en laatste ronde turnde de Jeugd F. Hier mochten Amy en Diya deelnemen. Zij startten hun wedstrijd op sprong. Amy turnde een half in- heel uit. Voor haar een risicosprong en helaas kwam zij op de wedstrijd ten val. Diya liet een hele mooie half in- half uit zien. Zij vloog gewoon over de pegasus. Als tweede toestel hadden zij brug. Beide hadden een mooie kip, zolendraai en afsprong af. Daarna volgde balk. Diya liet een strakke oefening zien en bleef mooi op de balk staan. Helaas viel Amy twee keer van de balk af. Ondanks dat had zij nog wel een aardig cijfer. Gelukkig mochten de meiden op de vloer afsluiten. Zij lieten beide een mooie vrije oefening zien. Een goede voorbereiding voor de dag erna want beide hadden toestelfinale vloer. Amy werd 34e en Diya mocht een mooie zilveren medaille in ontvangSt nemen!  

Knap dat jullie zich geplaatst hebben tussen de grote getale deelneemsters! Jullie hebben dit heel goed gedaan zeg! 

Op zondag 4 juni werd de toestelfinale gehouden.  

De organisatie van deze wedstrijd in de Topsporthal was in handen van TurnAround. TurnAround had in elke ronde 12 vrijwilligers nodig en gelukkig waren WAS er een aantal ouders en kinderen bereid om te helpen. Daarvoor willen wij alle vrijwilligers bedanken voor de goed lopende wedstrijd! 

De wedstrijd bestond uit 8 ronden. Met uitzondering van de eerste ronde nam TurnAround in alle ronden deel. In elke categorie hadden zich uit de grote getale turnsters 12 deelneemsters geplaatst. 

  • 2e ronde; Indra jeugd E op sprong; 10.350 punten 7e plaats. 
  • 3e ronde; Danique junior E op vloer; 10.650 punten 6e plaats. 
  • 4e ronde; Qiara jeugd E op brug; 8.800 punten 11e plaats. 
  • 5e ronde; Lynn jeugd E op balk; 10.650 punten 5e plaats. 
  • 6e ronde; Diya en Amy jeugd F op vloer; 1plaats 10.950 punten en 10.750 punten 2e plaats! 
  • 7e ronde; Indra jeugd E op vloer; 10.750 punten 2e plaats! 
  • 8e ronde; Diya jeugd F op sprong; 10.750 3e plaats! 

Gefeliciteerd meiden. Het was al een hele prestatie dat jullie je hiervoor hebben geplaatst!