Selectie turnen

Turnen Dames Eerste landelijke wedstijd senior C in Weert.

Op zaterdag 4 november turnden Laura, Britt, Marieke en Jayda hun eerste landelijk individuele wedstrijd. De dames turnden in de eerste ronde en daarom werd er vrijdags al afgereisd naar Weert.

Jayda en Laura zaten in baan 1 en begonnen op vloer. Beide hebben voor dit seizoen een nieuwe vrije oefening en voerden deze netjes uit. Daarna volgde sprong. Het inturnen ging niet zoals gewild. Echter een slechte generale is een goede repetitie en de dames lieten een goede Tsukahara zien. Jayda gehurkt en Laura een gehoekte.  Als derde toestel brug. Helaas turnden beide hun wippertjes niet door maar voor de rest prima oefeningen met daarin alle eisen. Als laatste toestel balk, het is je vriend of vijand. Laura turnde een stabiele oefening. Jayda maakte een mooie hoge salto achter over, verder niet helemaal tevreden maar ze bleef erop! Een eerste plaats voor Laura 45,667 en Jayda werd 8e met 42,993. Een mooi resultaat voor beiden. 

Britt en Marieke turnden in de andere baan en begonnen op sprong. Het is altijd wennen de hardere landing maar de sprongen waren goed. Het 2e toestel was brug. Marieke turnde een prima oefening en daar was ze zelf heel blij mee. Britt hing stil na haar wippertje maar maakte haar oefening goed af. Daarna kwam de balk. Beiden bleven op de balk staan al waren er wel wat puntjes voor een volgende keer. Maar het was ook best spannend zo’n eerste landelijk wedstrijd van het seizoen. Als afsluiter de vloer. Ook Marieke en Britt hebben voor dit seizoen een nieuwe vrije oefening. Zij lieten hier wel wat liggen. Hun laatste serie was het net niet. Britt moest hard werken om te blijven staan maar had wel een hele erge diepe landing. Marieke haalde haar laatste serie jammer genoeg niet. Britt werd met 41.117 8e en Marieke met 40.267 9e. Op naar de volgende wedstrijd in Nijmegen!